Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Calibrare smartwatch Samsung

(Subiect creat la: 06-01-2025 12:10 PM)
240 Vizualizări
Ady6919
Pathfinder
Opțiuni
La multi ani !
Am doua intrebari : 
1. De ce calibrarea ceasului trebuie facuta lunar cu un tensiometru ? 
2. Daca am calibrat ceasul cu valorile mele de tensiune arteriala ( valori normale ) si iau tensiunea altei persoane hipertensive ( in caz de urgenta o TA si EKG ), cat de reale sunt masuratorile ? Ati incercat acest lucru ?
Multumesc !
12 Răspunsuri
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut. Ceasurile Smartwatch nu sunt dispozitive medicale.
1. Calibrarea se face la 28 zile, tocmai pentru că pe baza estimărilor, ceasul calculează valoarea tensiunii arteriale. Autoritatea care a aprobat măsurarea tensiunii arteriale cu ajutorul ceasului a pus aceasta condiție, de calibrare.
2. Nu cred că sunt foarte reale, ținând cont că ceasul este calibrat după măsurătorile pentru tine, nu pentru persoana respectivă.
Dacă persoana respectiva are probleme cu tensiunea, folosește un tensiometru. Nu m-aș baza pe un Smartwatch.

https://www.samsung.com/levant/support/apps-services/how-often-do-i-have-to-make-calibration/1736159275485.jpg
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

1. Pentru ca ceasul nu este un instrument medical si are nevoie de "ajutor" pentru a citi corect.
2. Din acelasi motiv de mai sus.. datele nu sunt valide daca calibrarea a fost facuta pe o alta persoana.

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. În primul rând ceasul nu trebuie folosit în niciun caz pentru diagnosticare sau în cazuri de urgență.

Calibrarea ceasului pe un utilizator este valabilă doar pentru acel utilizator.

Calibrarea trebuie făcută des pentru că se pot modifica anumiți parametri pe care îi urmărește.

Ce îți pot spune din ce am experimentat (dar și netul este plin de aceste rezultate), este că măsurătorile tind să afișeze rezultate apropiate de cele de la calibrare iar pentru o persoană cu tensiune stabilă pare să funcționeze ca și un tensiometru medical. Însă când există o diferență semnificativă față de tensiunea de la calibrare, nu o să prea vezi acest lucru.

Deși în teorie se poate măsura presiunea pe baza proprietăților optice, asta se poate face doar în condiții de laborator (foarte controlate), iar mâna nu este nicidecum în aceste condiții.
Același lucru este valabil și pentru ceasurile care pretind că măsoară glicemia. După părerea mea doar marketing, și încă unul periculos.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut,
Ceasul nu este un instrument medical și tocmai de asta o data pe luna te pune sa faci acele măsurători, doar pentru a se asigura ca îți arată ceva aproximativ aproape real și nu cifre de te va mira.
În orice mod, nu recomand sa iti iei tensiunea cu ceasul daca ai vreo problema cu inima, deoarece ceasul nu indica o valoare corecta, nici măcar în jur de 70% .
Functia a fost implementata, dar ea momentan nu a ajuns la niște optimizari suficient de avansate pentru a citi tensiunea exacta.
Pulsul am văzut ca îl citește 100% corect, asta pe un Watch 5, pe restul nu am idee.
Practic este o funcție interesanta, dar din pacate, nu suficient de bine optimizati senzorii respectivi pentru a citii valorile reale sau măcar aproape reale.
Dacă unei persoane ii arata spre exemplu ca are 138.78 și persoana are de fapt 151.38 și nu își ia medicamentele necesare atunci cand are tensiunea ridicata, poste risca avc-uri și multe altele, nu are rost sa întru în detaliu.
Iar legat de punctul 2, NU, pentru ca ceasul este calibrat cu măsurătorile tale, iar ceasul nu cunoaște măsurătorile respectivului și va arata 100% date eronate, iti garantez eu.
Poti testa asta și vei observa ca asa este.
Ady6919
Pathfinder
Opțiuni
Da, este corect ceea ce spui, nu am considerat niciodata ca este un dispozitiv medical. Totusi, nu inteleg de ce au implementat aceste functii daca nu te ajuta absolut deloc, fiind pur informative, de distractie sau ce ? Cum ar fi sa-mi arate si ora, tot asa...informativ ! Daca nu arata corect informatia, ar trebui eliminate de pe ceas . Cum spunea un coleg mai jos, este doar marketing ! Am mai facut niste teste cu numararea pasilor, activand functia ,,mers" si surpriza : am parcurs 1 km si pasi aveam doar 378 !!! Daca nici aceasta functie banala nu lucreaza corespunzator, ce pretentie sa am la TA, EKG, glucometru sau temperatura !!! Nu inteleg pe ce cer atatia bani, poate nici ceasul nu ar arata ora exacta daca nu ar fi in apropierea unui telefon !!!
Dezamagit total ! Se poate chema un ,,toywatch" nicidecum ,,smart"...
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Faza cu pasii nu am pățit-o pana acum, sa spunem ca poate a fost un bug sau ceva, cu toate ca nu prea are cum..
Restul funcțiilor nu știu cum funcționează, dar asta cu pulsul iti zic sigur ca nu este ceea ce trebuie.
Oxigenul spre exemplu am văzut ca îl citește cum trebuie, la fel și pulsul.
Probabil ca tensiunea nu o ia cum trebuie pentru ca ii trebuie aceasta calibrare...
Oricum eu îl folosesc doar pentru a vedea cat merg pe jos zilnic și vad ca momentan arata bine, puls, oxigen, cate ore am dormit și bineînțeles sa vad ca este ceasul, ca de asta este ceas :smiling-face:
Immortale
Pathfinder
Opțiuni
Din constatarile mele, in 3 ani de când folosesc watch 4, dacă la calibrare am avut o tensiune mai mare, atunci toata luna o voi avea mare, când a fost mica la calibrare, toată luna a rămas mică... acum fiecare trage ce concluzii vrea...
Ady6919
Pathfinder
Opțiuni
Adica....e cam degeaba ! Vroiam sa-mi iau watch ultra, dar sunt bani aruncati aiurea !
Immortale
Pathfinder
Opțiuni
Nu neapărat, are si destule avantaje, notificari, apeluri/ mesaje, controlul camerei de la distanta, monitorizarea somnului, antrenamentelor si multe altele
0 Aprecieri
Ady6919
Pathfinder
Opțiuni
Notificari, apeluri/mesaje le primeste de la telefon si el doar le afiseaza !! De monitorizare a somnului, antrenamente bazate pe senzori , calculate pe niste algoritmi, ma indoiesc de rezultate , folosind aceeasi senzori....! Ne place noua sa credem ca rezultatele sunt corecte, dar sunt departe de realitate !👍
Immortale
Pathfinder
Opțiuni
La monitorizarea somnului/ antrenamente mie mi se pare destul de exact
0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Poți lua si lla 1000 lei..Watch5....Watch6..Watch7
0 Aprecieri