Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Bezdrátové nabíjení Samsung Galaxy Watch 4 přes Sdílení baterie v telefonu Pixel 5

(Téma vytvořeno: 31-08-2021 06:43 PM)
1874 Zobrazení
alda81
Journeyman
Možnosti

Ahoj, před koupí hodinek Samsung Galaxy Watch 4 jsem se na zahraničních webech dočetl, že by neměl být problém dobíjet hodinky přes sdílení baterie v telefonu Pixel 5. Bohužel moje zkušenost je negativní, hodinky se začnou nabíjet, ale po 30 sek dojde k ukončení nabíjení ze strany Pixelu 5. Telefon pravděpodobně nedetekuje, že nabíjí hodinky a sám sdílení baterie ukončí. Máte někdo podobnou zkušenost? U telefonů, které jsem zkoušel nabíjet a byly mezi nimi i jabka, jsem tento problém nezaznamenal. 

0 Like
7 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, Galaxy Watch 4 používají modifikované Qi, tzn. nejdou nabíjet na úplně každé bezdrátové nabíječce. Pokud Pixel 5 nepodporuje daný protokol, je možné, že to s ním nebude fungovat, ale nedá se říct, že by to byla chyba Pixelu nebo hodinek - prostě je možné, že nejsou kompatibilní.

Sám Pixel nemám, abych to mohl zkusit.

P.S. Telefony používají běžné Qi, tam by problém neastat neměl, ale nositelnosti kvůli malým rozměrům používají trochu jiný protokol.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

alda81
Journeyman
Možnosti

Děkuju za rychlou odpověď. Dobíjení funguje, ale jen chvíli. 🙂 To, že dobíjení funguje je popsáno třeba tady https://www.google.com/amp/s/9to5google.com/2021/08/16/galaxy-watch-4-charging-qi-pixel-5/amp/ ale nejspíš to zkoušeli vždy jen chvíli a díky tomu napsali, že to je bez problému. Nemůžu mít všechno, tak jsem na chatu mohl tahat o jeden kabel méně.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Ano, to je možné, že to zkusili, ono to naběhne a mělo hotovo. Stejně se hodinky chovají na nekompatibilních nabíječkách.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
alda81
Journeyman
Možnosti

V mém případě dojde k vypnutí nabíjení přímo na telefonu po 30sek, pokud ho zase zapnu, tak se hodinky nabíjejí znovu. Není to tedy tak, že by se hodinky odmítly nabíjet, ale problém vidím spíše v softwaru/detekci na straně Google. Tam jsem zkoušel psát do fóra na anglické stránky, ale zatím bez odpovědi. Možná to vyřeší aktualizace, ještě jednou díky za odpovědi.

0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

23PeterK_1-1630483770873.png

Vyzerá to tak, že Váš telefón pravdepodobne nedokáže rozoznať nové Galaxy Watch 4 -> Pixel 5 je starší ako Watch 4...
Je možné, že by to mohla vyriešiť nejaká aktualizácia SW (FW) pre Pixel 5. Či to ale nastane netuším... 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Prosím vás proč pořád spekulujete? Ten problém je na úrovni hardware a nečekal bych, že se bude Google snažit řešit problémy s hodinkami jiného výrobce, který používá modifikovaný standard.

0 Like
schachy
First Poster
Možnosti
Zajímalo by mě, zda se sluchátka buds2 dají nabíjet nabíjecí ploškou pro watch4
0 Like