Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Watch 4 üzemidő teszt

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-03-2023 08:34 PM)
3424 Megtekintések
ViviB
Samsung Expert
Beállítások

Gyakran lehet belefutni negatív kommentbe a Watch 4 széria üzemidejével kapcsolatban, és mivel én még most is a 44 mm BT változatot használom, mert nem éreztem úgy, hogy igazán megérné váltani a Watch 5 széria egy tagjára, ezért tettem egy próbát, hogy pontosan mennyit is bír az akksi egy szuszra. Olvastam már olyat is, hogy valakinek fél napot sem bír ki az óra pedig alig használja, és igaz, hogy ez rettentően felhasználó függő, de lássuk a tényszerű, dokumentált számokat.

Első nap 23:22-kor kezdtem meg 100%-on az óra használatát. Bekapcsoltam az Alvásidő módot és magamon hagytam éjszakára, hogy mérje az alvási adatokat és a véroxigén szintet.

Meglepő módon reggelre, 7:18-ra 88%-ra merült. Ekkor Bluetoothszal összekapcsoltam, szinkronizáltam az alvási adatokat, majd a reggeli kutyaséta során is így maradt, illetve míg munkába menet a Budsszal zenét hallgattam, utána leválasztottam a telefonról.

19:01-re 66%-ra merült, a hazautazás majd mosogatás közbeni zenehallgatás és kutyaséta közben a Budson való telefonálás után, 23:27-re pedig 56%-ra merült.

Másnap az előzőhöz hasonló rutinnal, 7:39-kor 45%-on álltunk, majd 18:19-kor 17%-on, 22:18-kor pedig 5%-on.

Az én felhasználási szokásaimmal kereken kettő napot bír, de bizonyos, hogy jelentősen kevesebb lenne, ha fenntartanám a folyamatos bluetooth kapcsolatot. Ez persze azoknak rossz hír, akik a hívásokat és üzeneteket az órán keresztül szeretnék megkapni, azonban a két nap egészen kielégítő azoknak, akik inkább az egészségügyi és aktivitási adatok mérésére használják.

image

image

image

Ti melyik csoportba tartoztok? Akik az üzeneteket szeretnék az órán megkapni, akik a jóléti adataikat figyelik vele, vagy esetleg mindkettő?

39 Válaszok
Paris99
Pathfinder
Beállítások
Megjelenése után nem sokkal én is beszereztem egyet, az általad is használt modellel megegyező 44mm BT verziót. Ez volt az első 100%-ban saját okosórám a samsungtól, így az első pár napban folyamatosan nyomkodtam, de meglepő módon így is kibírt egy egész napot úgy, hogy folyamatos volt a bluetooth kapcsolat a telefonommal. A napi szintű töltés nem okozott gondot, mivel az alvásfigyelő funkciót nem használtam, így este a telefonommal együtt már rutinszerűen tettem töltőre. A váltásnak csupán egy oka volt: W5 meggyőzött a kék színnel 😂
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Sajnos mivel olyan munkahelyen dolgozom, ahol alig van térerő, az üzeneteket így is szünetben vagy munka után kapom meg. Órán így felesleges ezt figyelnem. Bluetooth-t csak szinkronizáláskor kapcsolom be, általában nap végén. Alvásfigyelés már annyira nem érdekel, azt nem használom.
Napi lépésszám, pulzus, hidratálás, véroxigén szint, stressz szint, emeletek száma - ezeket méri a nap folyamán. Hétvégén töltőn pihen, hétfő reggeltől kb. péntekig bírja egy töltéssel, általában délutánig, de volt már, hogy csütörtök délután feltettem töltőre. Nem Samsung óra.
0 tetszik
vjozsi
Helping Hand
Beállítások

Én, mint Watch4 44mm BT-t használó, és szerintem egyik legnagyobb bírálója, ezt nem értem. 

Van egy okosórám, ami arra hivatott, hogy a telefonon történő dolgokat közvetítse a csuklómra. Miért kéne leszállnom a telefonról a BT kikapcsolásával, hogy kibírjon 1, azaz egy napot?! Teljesen értelmét veszti a dolog. A sportolásos fogyasztásról még említést sem tettem!

Egy totál értelmetlen, és haszontalan tárggyá válik, ha nem a rendeltetésszserű használatát nézzük. Nálam ez azt jelenti, amit a Samsung is sugall a marketinggel, hogy fogadom az telefon dolgait, sportolok vele és a vitális pamétereimet folyamatosan monitorozza.

0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszi a visszajelzést.

0 tetszik
Ghost76
Navigator
Beállítások
Nekem egy Watch 4 Classic LTE verzióm van. Amire csak lehet használom: telefonhívás fogadása, sms-ek, értesítések fogadása, alvásfigyelés , egész napos bluetooh kapcsolat az óra és telefon között, sport és mozgás figyelés, nagy ritkán egy kis navigáció az órán. Igaz én rutinból azzal kezdem az estét, hogy hazaérkezés után felrakom tölteni, de mire lefekvés jönne már bőven ismét 100%-on van. Ébredés után elindulásig ismét egy kis töltés. Nekem ez így teljesen rendben van, tudtam milyen üzemidőre számíthatok és elégedett is vagyok vele. De persze, ehhez kell az általam kiépített napi rutin megléte, ami nem biztos hogy mindenkinek kivitelezhető. De hát különbözőek vagyunk más-más igényekkel.
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Nekem is egy Watch4 44mm BT verzió van a megjelenés óta. Nálam 2 napos üzemidőt produkál. A telefonnal nincs folyamatosan összekapcsolva. Főleg az aktivitásomat akarom vele követni, de ha olyan a helyzet, akkor jól jön, hogy beérkeznek az üzenetekről is az értesítések.
0 tetszik
Bogibeo
Troubleshooter
Beállítások
Watch 4 classic-om van. Egész nap megy a bluetooth - értesítések, mozgás figyelése - éjszaka nem viselem, 2 napot megy.
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Classicba azért nagyobb az akksi, jobban is bírja, de valóban ez a két óra azért többségében elvárható tőlük. 😊
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Akkor kb úgy használod, mint én. 😃 Ez a két nap egyébként teljesen megfelelő nekem.
0 tetszik