Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 
Ugrás a megoldásra MEGOLDVA

Eredeti témakör:

Galaxy Watch Active 2 alvásérzékelés

(Témakör létrehozásának dátuma: 07-06-2020 09:47 PM)
2058 Megtekintések
szjanos
Explorer
Beállítások

Sziasztok!

Az Active 2 éjszakánként 20-40 perc mélyalvást mér (ami lehetetlenül kevés). Honor Band 5 kb. a háromszorosát méri. Miből adódik a különbség? Kinek higgyjek?

0 tetszik

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Simán előfordulhat, hogy csak annyit alszol mélyalvásban! Nincs kizárva, hogy a két brand különféle alvásfigyelőt algoritmust használ. Én úgy tudom, hogy a pulzusszámból és a mozdulatlanságból veszi ki, hogy éppen melyik alvásfázisban vagy.

Elhoztam néhány saját adatot. Lesz olyan mérés, ahol a 7 óra alvás alatt csak 3 percnyi volt a mélyalvás, illetve olyanis, ahol egyáltalán nem is volt; de olyan is, ahol 40 percre is felugrott. Azt viszont tudom, hogy amikor álomalvást rögzített, akkor tényleg álmodtam, mert amikor felébredtem még tudatában voltam, hogy álmodtam.

alvas-a.png

Szerintem a mérések valódiak. Ha nem így lenne, akkor már millió dolláros perekbe úsznának. :face-with-tears-of-joy:

Szép napot!

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

0 tetszik
5 Válaszok
Megoldás
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Simán előfordulhat, hogy csak annyit alszol mélyalvásban! Nincs kizárva, hogy a két brand különféle alvásfigyelőt algoritmust használ. Én úgy tudom, hogy a pulzusszámból és a mozdulatlanságból veszi ki, hogy éppen melyik alvásfázisban vagy.

Elhoztam néhány saját adatot. Lesz olyan mérés, ahol a 7 óra alvás alatt csak 3 percnyi volt a mélyalvás, illetve olyanis, ahol egyáltalán nem is volt; de olyan is, ahol 40 percre is felugrott. Azt viszont tudom, hogy amikor álomalvást rögzített, akkor tényleg álmodtam, mert amikor felébredtem még tudatában voltam, hogy álmodtam.

alvas-a.png

Szerintem a mérések valódiak. Ha nem így lenne, akkor már millió dolláros perekbe úsznának. :face-with-tears-of-joy:

Szép napot!

0 tetszik
szjanos
Explorer
Beállítások

Igazad lehet. A fő problémám az, hogy sehol nem találok halvány utalást sem a körülbelüli pulzusszámra pl. a mélyalvásnál. Tudom, hogy mindenkinél más, de a "nem létező" átlag csak adna valamilyen támpontot.

Az utolsó adatod pulzusmérés nélküli, csak a mozdulatlanság alapján mért. A mélyalváshoz az álomalvás van közelebb (REM)?

EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia János!

Ha állandóra állítod a pulzusszámmérést éjszakára akkor fogsz tudni kapni egy diagrammot és össze tudod hasonlítani az alvási ciklusaiddal.
Egy éjszaka alatt pedig 4 alvásstádiumon esel át. A mély alvás után következik a REM fázis, amit álomalvásnak is neveznek. A mélyalvás pedig kutatók szerint 10%-ot tesz ki az egész alvásból, ami egy átlag 8 órás szundival számolva is olyan átlag 48 perc. Persze ez akkor, ha semmilyen zaj vagy inger nem zavarja meg az alvást.
0 tetszik
Gabica1
First Poster
Beállítások

Sziasztok ma vettem meg az órát eddig nagyon tetszik. Hogy tudok olyan Apot letölteni amin látszik az alvás. Xiomi telefonom van. Eddig egy appot sikerült de azzal csak be állítani tudom az órát (háttér, világítás, hang....)

0 tetszik
carped5
First Poster
Beállítások
Szia!

Azt nem tudod, tudja vki, hogy, ha kikelet éjjel az ágyból 2 percre, az előtte átaludt időt miért nem adja hozzá? Azt hogyan lehet beállítani?
0 tetszik