dátum: 16-11-2022 03:30 PM
Nos, 2 hete ígértem, hogy írok egy tesztet, de ahhoz túlságosan elfoglalt vagyok manapság, úgy hogy csak egy kis összefoglaló a tapasztalataimról:
A Galaxy Wearable alkalmazásban jelenik meg a Buds Pro éppúgy, mint a Watch 5 Pro óra, váltani lehet közöttük, ha beállításokat szeretnénk eszközölni.
1. Zajcsökkentés: ezt, ha viseled az eszközt aktívra teheted (Csak ha viseled, máséképpen értelme sem lenne), két másik opció a ki és a környezet hangjai. Lehet én nem vagyok egy Ennio Morricone, de én nem vettem észre különösebbet, ha aktívra tettem, talán jobban "szigetelte" a külső zajokat, de ha pl. egy nagy teljesítményű házimoi szett szólalt meg mellettem, akkor az éppúgy behallatszott, mintha nem lett volna aktív a zajszűrés.
2. Hangészlelés: ez jópofa dolog, mert ha szólok valakihez, akkor a zene elhalkul vagy bármi, amit hallgatok és amíg beszélgetek valakivel, halk is marad.
3. 360 fokos hang: ez afféle "kvadrofónia" akar lenni, kvadrofon hatás, ami annyit tesz, mintha egy koncertteremben ülnénk. Érdekes, hogy ezt a technológiát, amelyet a '70-es években már ismertek és horribilis drágasága miatt kiszorította a stereo hangzás, ismét megpróbálják visszacsempészni valamilyen olcsóbb formában. A legjobb az egészben, ha fekve hallgatsz zenét, mert ha felemeled a fejed, akkor próbálja követni a fejmozgásodat és a virtuális koncertteremnek megfelelően hol egyik, hol másik fülhallgatóban szól jobban a zene, mintha forgatnád a fejedet a koncerten.
4. Érintés vezérlés: erről nincs sok mindent írni, teszi a dolgát, mégpedig jól.
5. Fülhallgató beállításai menü: itt egy dolgot emelnék ki, az Ekvalizert. Végigpróbáltam, mindegyik lehetőséget, de mindegyik csak gyenge másolata volt egy Poweramp-nak. úgy, hogy én normálon hagytam, ami annyi, mintha nem csináltam volna semmit és a Youtube Musicot, a Spotify-t és társait a Poweramp-al használom. Ami fizetős, de az amúgy is remek fülhallgató valósággal megtáltosodik, ha eltaláljuk a jó beállításokat. Nekem szerencsém volt, mert valaki feltett vagy ötven beállítást az említett progihoz, én letöltöttem őket és beimportáltam, majd kikísérleteztem a nekem megfelelőt. A magasak és a mélyek most már olyan erőteljesek, mintha egy DTS digitális hangot hallanál a moziban. Érdemes egy olyan énekessel kipróbálni, akinek elég nagy a hangterjedelme, hogy halljuk a magasakat és a mélyeket is.
Összegzés: összességében elégedett vagyok, rengeteg a beállítási lehetőség, remek sportoláshoz is, amolyan mindenes. Mint mondtam, nem vagyok egy zeneszerző, hogy halljam a különbséget, de Poweramp-al én csak minimális vagy semmilyen hangzásbeli különbséget nem tudtam felfedezni egy Huawei Freebuds 4i-hez képest, persze a Samsung cucca szolgáltatásban és ökoszisztémában (ha mindened Samsung mint nekem) sokkal többet nyújt. A képeken egy Xiaomi True Wireless Earbuds, egy Huawei Freebuds 4i és a Samu cucca látható.
dátum: 16-11-2022 06:01 PM
dátum: 16-11-2022 06:09 PM
dátum: 16-11-2022 06:10 PM
dátum: 17-11-2022 08:14 AM
dátum: 17-11-2022 11:37 PM
dátum: 18-11-2022 10:07 AM
Szia, a gumiharang jó ötlet, viszont, ami a másikat illeti, azt kell mondjam: NEM (Biztosan botfülű vagyok.). Ennek több összetevője van: Pl. a Spotify-ban Kiemelkedőre kell állítani a zene minőségét mind Wi-Fi-n, mind mobilelérésen (nekem korlátlan mobilnetem van), hogy a legjobb minőséget adja. De ez még nem elég. Samsungon, ha aktiválva van a Fejlesztői beállítások opció, ott van egy olyan, hogy HD hang, ami alapból, ha nincs füles a telefonhoz csatlakoztatva ki van szürkítve. Ha csatlakoztattad, akkor aktiválódik és az AAC (default)-ról átáll SSC-re Samsung (Seamless Codec), de sem az aptX, sem az LDAC nem elérhető például. A streamelés 24 bits/sample lesz, de ha (és megint visszatérek ide) Poweramp nélkül hallgatod, akkor nekem csalódás. Így oké.
dátum: 19-11-2022 10:43 PM
dátum: 20-11-2022 08:52 AM
dátum: 20-11-2022 11:07 AM