Aizvērt

Ko vēlies atrast?

atcelt
Rāda rezultātus vaicājumam 
Tā vietā meklēt 
Vai jūs gribējāt rakstīt šādi? 

Sākotnējā tēma:

Pārdomas par 5G.

(Tēma izveidota: 08-12-2022 08:03 AM)
8752 Skatījumi
Raitis1
Troubleshooter
Opcijas

Sveiki draugi. Vakar izmēģinot uz S8 5G internetu. Ja ir 5G internets. Bet es neredzu, atšķirību no 4G.Ja tev ir laba ierīce ar labiem dzelžiem, lielisku procesoru un utt. Runa ir par  Galaxy Tab S8, tā ierīce jau tā ir ātra, viss notiek momentāli, gan datu apmaiņa, saskarsme, un utt. Kāpēc gan vajag to 5G,kas ir dārgāks? Gribētu dzirdēt geimeru viedokli, kas mainās spēlējot spēles vai ir jūtama atšķirībā. Es tomēr domāju ka 5G vairāk noderīgs medicīnā, rūpniecībā, transporta loģistikā. Kaut kā tā. 

7 Atbildes
Krawchi
Voyager
Opcijas

Mana skatījumā 5g ir ļoti noderīgs.

Rīgā ir vairākas vietas kur iepriekš 4g nedaudz bremzēja. Tagad ar 5g tajās vietās viss lido un strādā kā vajag. 

Kā otrais iemesls kāpēc noderīgs ir tas ,ka 5g noņem slodzi no 4g tīkla. Mājās 5g man nav pieejams, taču praktiski 2km attālumā pilsētas centrā tas ir. Kopš 5g ieviešanas manāmi augusi 4g stabilitāte un ātrums manās mājās.

Vēl 5g varētu būt labs pasākumu laikā kur 4g bieži nobrūk cilvēku daudzuma dēļ.  5g teorētiski vajadzētu uzturēt lielāku cilvēku skaitu un nodrošināt sakarus. Īsti nezinu vai raidītāji ir uzstādīti šādās vietās. Kā piemēram , Mežaparka estrāde dziesmu svētku laikā varētu būt ideāls piemērs kur izmantot 5g.

Par spēlēm nezinu. Īpašu atšķirību neesmu jutis. Ping ziņā nekas nav mainījies un savādāk īsti neko neesmu jutis.

Lietoju aptuveni gadu un lejupielādes ātrumi pie mums, vismaz LMT 5g tīklā tieši pie torņa ir ap 500, bet reālās vietās kur to esmu lietojis ātrums pielīdzināms tam pašām ko iegūstu ar 4g(ap 100mbs)

Raitis1
Troubleshooter
Opcijas

Nu par to cilvēku daudzumu, tas gan. Bet man Jelgavā 4G jau ir visu laiku stabils, un tagad netālu no mājas ir 5G stacija. Izmantoju Tele 2. pakalpojumus. Nu tas arī atkarīgs kur dzīvo, staciju tuvums. Nu patestēsim tālāk no Jelgavas centrā. 

0 vērtējumi
arvids
Troubleshooter
Opcijas

Man majās 6g wifi tas 5g pat nestāv klāt un mobilos datus mājās nelietoju , izsmiekls ar 4g 20mbs pie tele 2😁 un tas ir Rīgā  apkārt tik daudz traucēkļu un signalu kavētāju, ka nekāda jēga no mobila neta, vienīgi uz ielas kad nepieciešams kautkāds internets

Raitis1
Troubleshooter
Opcijas

Nu lūk cik cilvēku tik viedokļu😁. Lai gan Bauskas pusē ar nav nekāds labais 4G.

0 vērtējumi
Krawchi
Voyager
Opcijas

@arvids @Raitis1 Nāciet pie LMT 😀 Man mājās naktī 4g ir aizgājis līdz pat 300mb/s + speedtestā un kopumā visur kur lietoju ātrums tiešām labs, neskaitot protams šosejas vidū starp pilsētām. Ar kolēģi testējām speedtestā rezultātus. Kolēģei tele2 pilnīgi visas reizes ātrums lēnāks. LMT ļoti bieži ātrums bija vismaz 3x lielāks. 

Sanāca kā tāda LMT reklāma 😀

Kā mīnuss, 2 reizes novembrī tīkls naktī ap vieniem uz kādām 40min visā Latvijā vienkārši pazuda. Bet domāju ,ka to jau būs atrisinājuši.

arvids
Troubleshooter
Opcijas

Man ir darba telefonam lmt nav atrak par 80mb/s😀

0 vērtējumi
Namejs
Voyager
Opcijas

@Raitis1 Mobilo sakaru 5G tīkla lietderība būs novērojama pie mums pēc ilgāka laika, kad sāks vairāk izmantot iekārtas, kam nepieciešams būs šis tā dēvētais lietu internets (IoT).