o 07-10-2020 10:01 PM
Chtěl bych se zeptat, v noci jsem si u vypnuté tv všiml, že jedna třetina tv obrazu slabě svítí, tv je v režimu Stand by. Když se postavíte proti obrazu svítí pravá strana tv. Myslím, že takhle svítí už delší dobu, když tv odpojím z elektriky, tak ta část obrazu, která slabě svítí začne pomalu pohasínat. Svítí opravdu velice slabě, musí být velká tma, aby si toho člověk všimnul. Jinak obraz při zapnuté tv je v pořádku. Je to nějaká vada? Mám Tv reklamovat?
Tv odpojena na několik hodin od elektriky a externích zdrojů, pak jsem zapojil a provedl test obrazu, zobrazí se obrázek, který je v pořádku, takže test ok. Problém je jen při vypnuté tv. Stále obraz na pravé straně slabě svítí. Asi bude potřeba objednat servis.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 30-10-2020 05:10 PM
o 04-11-2020 11:28 AM
Dobrý den @Pavel10,
děkujeme za informaci a jsme rádi že je již vše v pořádku. Prosím, označte vyřešený příspěvek.
Pěkný den.
o 08-10-2020 06:44 AM
o 08-10-2020 09:16 AM
Dobrý den @Pavel10,
standardně by se TV měla vypnout celá. Nemáte v TV zapnutý nějaký spořič? Nové TV mohou mít ambientní mód a mohou zobrazovat např. obraz, hodiny apod. a ve spojení se senzory okolního světla umí přizpůsobit osvětlení při vypnutí. O jakou TV se jedná?
o 08-10-2020 10:29 AM
Taky si myslím že to bude vada. Volbu rychlý start nebo něco podobného jsem nikde v nastavení nenašel. Mám jen v nastavení-obecné-eko řešení zapnutou funkci detekce okolního světla a osvětlení dle pohybu. Dnes v noci zkusím vypnout a uvidím co bude.
o 08-10-2020 10:37 AM
Dobrý den.
V tv mám jen optický kabel na soundbar samsung a síťový kabel, to je vše. Jedná se o tv ue75ru7092uxxh. Zkusil jsem na internetu najít podobné foto, ale u mě svítí, tak jedna třetina na pravé straně obrazu. Jinak nikde jsem nenašel o jaký problém se jedná.
o 08-10-2020 12:13 PM
Toto opravdu není ten ambientní mód který jsem myslel. Předpokládám, že pokud vypojíte síťový kabel i optický kabel, tak to na to nemá vliv. V nastavení TV mám také možnost povolit rychlý start a nebo úplné vypnutí (podívám se odpoledne doma, kde to přesně je), tak bych zkusil ještě toto.
o 08-10-2020 12:42 PM
Dnes večer ještě vyzkouším odpojit síťový a optický kabel a uvidím. Přes den na tv vypadá, že je vše ok, jen když je tma, tak je znát, že jedna strana velmi slabě svítí.
o 08-10-2020 06:31 PM
Tak já na své TV to mám v Menu - Systém- Obecné - Samsung Instant On (zapne nebo vypne rychlé zapnutí televizoru). Já to mám nastavené na vypnuto.
o 08-10-2020 06:52 PM
Tak to já tam nic takového nemám.
o 09-10-2020 06:55 AM