Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Vypnutá tv, část obrazovky slabě svítí

(Téma vytvořeno: 07-10-2020 10:01 PM)
3848 Zobrazení
Pavel10
Journeyman
Možnosti

Chtěl bych se zeptat, v noci jsem si u vypnuté tv všiml, že jedna třetina tv obrazu slabě svítí, tv je v režimu Stand by. Když se postavíte proti obrazu svítí pravá strana tv. Myslím, že takhle svítí už delší dobu, když tv odpojím z elektriky, tak ta část obrazu, která slabě svítí začne pomalu pohasínat. Svítí opravdu velice slabě, musí být velká tma, aby si toho člověk všimnul. Jinak obraz při zapnuté tv je v pořádku. Je to nějaká vada? Mám Tv reklamovat?

Tv odpojena na několik hodin od elektriky a externích zdrojů, pak jsem zapojil a provedl test obrazu, zobrazí se obrázek, který je v pořádku, takže test ok. Problém je jen při vypnuté tv. Stále obraz na pravé straně slabě svítí. Asi bude potřeba objednat servis.

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Pavel10
Journeyman
Možnosti

TV opravena a už je vše v pořádku.

Byl vyměněn zdroj.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Pavel10,

děkujeme za informaci a jsme rádi že je již vše v pořádku. Prosím, označte vyřešený příspěvek.

Pěkný den.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
16 Odpovědi
Fiturky
Explorer
Možnosti
Řekl bych, že to bude vada. Samsung má v nastavení volbu rychlý start (nebo tak nějak se to jmenuje), který nevypina televizi úplně pro rychlejší start televize. Zkusil bych to vypnout, jestli to nepomůže.
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Pavel10,

standardně by se TV měla vypnout celá. Nemáte v TV zapnutý nějaký spořič? Nové TV mohou mít ambientní mód a mohou zobrazovat např. obraz, hodiny apod. a ve spojení se senzory okolního světla umí přizpůsobit osvětlení při vypnutí. O jakou TV se jedná?

Pavel10
Journeyman
Možnosti

Taky si myslím že to bude vada. Volbu rychlý start nebo něco podobného jsem nikde v nastavení nenašel. Mám jen v nastavení-obecné-eko řešení zapnutou funkci detekce okolního světla a osvětlení dle pohybu. Dnes v noci zkusím vypnout a uvidím co bude.

0 Like
Pavel10
Journeyman
Možnosti

Dobrý den.

V tv mám jen optický kabel na soundbar samsung a síťový kabel, to je vše. Jedná se o tv ue75ru7092uxxh. Zkusil jsem na internetu najít podobné foto, ale u mě svítí, tak jedna třetina na pravé straně obrazu. Jinak nikde jsem nenašel o jaký problém se jedná.

nqqxxk4fhbh31.jpg

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Toto opravdu není ten ambientní mód který jsem myslel. Předpokládám, že pokud vypojíte síťový kabel i optický kabel, tak to na to nemá vliv. V nastavení TV  mám také možnost povolit rychlý start a nebo úplné vypnutí (podívám se odpoledne doma, kde to přesně je), tak bych zkusil ještě toto.

Pavel10
Journeyman
Možnosti

Dnes večer ještě vyzkouším odpojit síťový a optický kabel a uvidím. Přes den na tv vypadá, že je vše ok, jen když je tma, tak je znát, že jedna strana velmi slabě svítí.

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Tak já na své TV to mám v Menu - Systém- Obecné - Samsung Instant On (zapne nebo vypne rychlé zapnutí televizoru). Já to mám nastavené na vypnuto.

Pavel10
Journeyman
Možnosti

Tak to já tam nic takového nemám.

IMG_20201008_183825.jpg

IMG_20201008_184802.jpg

vallyny
Navigator
Možnosti
jestli se jedna o LED tv, bude problem v ni. Ledkam staci opravdu maly proud, aby vydavali slabe svdtlo. Bud berou bludny proud ze zapojeneho Soundbaru, kde tranzistor nevypne privod proudu, kdyz je tv ve Standby, nebo si to bere tv primo ze site. Jestli je TV v zaruce, doporucuji reklamovat. I kdyz to pujde blbe, nafotit, pres on-line support reklamovat, pripravit si fakturu a cislo dilu. Vetsinou to je cela obrazovaci jednotka, meni primo u zakaznika. Me reklamace trvala 4 dny od nahlaseni.