o 26-08-2018 09:02 PM - naposledy upraveno dne 04-04-2019 03:23 PM (kým) vvllaaddaa
Dobrý den,
doteď mám doma TV UE40D6750WS a jsem maximálně spokojený. Přestěhoval jsem se a potřeboval bych něco většího. Pokusil jsem se orientovat v nabízených modelech, ale opravdu tápu. Dříve jsem vybíral zejména dle Hz, ale v současných označeních televizí se ztrácím. Zvažuji model UE65NU7172. Vůbec netuším zda 1300PQI je srovnatelné s mými 400Hz? Můžete mi prosím někdo poradit?
děkuji
o 27-08-2018 12:55 PM
Zdravím,
ona je potíž, že poslední dobou výrobci Hz neuvádí a používají zmatečné označení. Jenže - zas tak zmatečné to není, protože používají technologie, které si digitálně "dopočítají" obnovování obrazu tak, že to pozná opravdu jen trénované oko. Samsung má právě PQI - Picture Quality Index. A jiné firmy zase mají jiné - své označení.
Televize, kterou uvádíte, má 50 HZ a PQI 1300.
Upřímně - mám také TV Samsung, řadu MU a nemůžu si ji vynachválit - UE50MU6172. Ta má také 50 HZ a PQI 1300. Sport a rychlá akce - všechno bez problémů. Ale jak píšu - nemám trénované oko, tak nevím, jestli to je tím, ale při nákupu jsem srovnával s televizí se 100 Hz panelem (2600 PQI) a rozdíl jsem neviděl. PS: Vybíral jsem přímo na prodejně a srovnával 50 Hz a 100 Hz naživo a bez 4K rozlišení.
Panely mají pevně dané frekvence - 50, 100 a 150 Hz. Pokud výrobce udává více, určitě je dobré si zjstit, jaké technologie stojí za takto vysokým číslem Hz. Samsung proto udává PQI a tam je vše jasné
Dejte vědět, jak jste pořídil:)
AG
o 03-09-2018 12:08 PM
Přesně tak, těch 200, 400 a 600 Hz dřívě se dopočítávalo a ve výsledku se to stejně nedalo srovnat s poctivou 100Hz plazmou.. Teď má Samsung jiné technologie na plynulý obraz. Určitě doporučuji. Máš sice skvělý model, ale schválně si zajdi někde na prodejnu a pohrej si tam s nastavením a uvidíš ty rozdíly. Mají tam ty jejich dema a je to občas nastavené tak, že by to ani laik nekoupil.
Aktuálně probíhá i Samsung Days, tak můžeš i něco ušetřit - https://www.obchod-samsung.cz/samsung-dny