dátum: 27-11-2020 07:46 AM
A frissen vásárolt UE43TU7102KXXH típusú TV fali konzolra szerelésében szeretnék segítséget kérni. A TV-hez kapott instrukciók alapján 200x200-as VESA szabványú konzolra fel lehet rakni és 20-22mm hosszú M8-as csavarból kell hozzá szereznem 4 darabot.
Kép az instrukciókról: i.imgur.com/5oXZL1H.png
Netes keresgetés szerint szükségem van "wall mount adapter"-re is, különben károsodhat a TV a csavaroktól. Az intstrukciók alapján nekem úgy tűnik, hogy ehhez a típushoz ez nem szükséges, de biztosra szeretnék menni.
Kép az adapterről: i.ebayimg.com/images/g/uwgAAOSwb-Jcugs0/s-l400.jpg
Az a kérdésem, hogy jól értelmeztem-e az utasításokat, tényleg szükségtelen ilyen műanyag adaptereket szerezni?
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
dátum: 30-11-2020 08:46 AM
Szia,
Amennyiben kell a készülékhez adapter az minden esetben benne van a csomagba.
Illetve a használatiban is fel van tüntetve. így néz ki egy használati amihez kell adapter: (https://eu.community.samsung.com/t5/image/serverpage/image-id/75033iDBE9EDF60F431192/image-size/larg...) Adott tipusból is van pl hogy kicsi mérethez nem kell, csak a nagyobb kijelzőkhöz.
Jelen esetben szerintem a Te készülékedhez nem kell.
Csak arra figyelj, hogy a megadott C érték 20-22mm a csavar TV készüllkbe bemenő része.
Ehez hozzá kell még adni a falikonzolod vastagságát amin átmegy a csavar.
Majd a megkapott értékhez legközelebbi, kicsit hosszabb csavart érdemes venni.
A "felesleget" meg alátéttel tudod majd kihozni.
Fontos hogy nem szabad erősen letépni a csavarokat.
Ezzel ugyanis meg lehet szakítani a menetet.
dátum: 29-11-2020 09:53 PM
Hello.
Én is nemrég vettem egy ilyen TV-t és hozzá egy ilyen fali konzolt: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_isy-iwb3100-19-48-d%C3%B6nthet%C5%91-forgathat%C3%B3-fali-konz...
Ehhez a konzolhoz van minden. Csavar, alátét (mondjuk észrevételeim szerint nem árt ha van otthon nagyobb, mert a csavarokhoz amit mi kaptunk kicsit voltak) távtartó, tipni még egy kis vízimértéket is. Maga a konzol is jó anyagú funkciót betölti és a TV-hez is tökéletes. Persze ki mit szeret olyat vesz, csak a 200x200 szabványt tudja garantálni ami a TV-hez kell. Eddig én csak ajánlani tudom. Szerintem semmi baja nem lesz a TV-nek ha nem használsz ilyen adaptert. Nem kell megszakítani a menetet csak szép szorosra meghúzni a csavart
dátum: 29-11-2020 10:00 PM
Kedves Csaba,
Köszönöm a válaszod. Konzolt nem akarok venni, az már rég fenn van a falon, az előző tévét is remekül tartotta. Remélem igazad lesz és nem kell adapter után rohangálni, majd szerzek csavart és óvatosan becsavarom, hogy tart...
dátum: 30-11-2020 08:46 AM
Szia,
Amennyiben kell a készülékhez adapter az minden esetben benne van a csomagba.
Illetve a használatiban is fel van tüntetve. így néz ki egy használati amihez kell adapter: (https://eu.community.samsung.com/t5/image/serverpage/image-id/75033iDBE9EDF60F431192/image-size/larg...) Adott tipusból is van pl hogy kicsi mérethez nem kell, csak a nagyobb kijelzőkhöz.
Jelen esetben szerintem a Te készülékedhez nem kell.
Csak arra figyelj, hogy a megadott C érték 20-22mm a csavar TV készüllkbe bemenő része.
Ehez hozzá kell még adni a falikonzolod vastagságát amin átmegy a csavar.
Majd a megkapott értékhez legközelebbi, kicsit hosszabb csavart érdemes venni.
A "felesleget" meg alátéttel tudod majd kihozni.
Fontos hogy nem szabad erősen letépni a csavarokat.
Ezzel ugyanis meg lehet szakítani a menetet.
dátum: 30-11-2020 08:51 AM
Köszönöm!
dátum: 30-11-2020 11:19 AM
Szívesen sok skiert kívánok, és csak óvatosan fő a biztonság 😉