Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

UE32M5522 képhiba

(Témakör létrehozásának dátuma: 25-02-2020 08:22 PM)
517 Megtekintések
BogTam80
First Poster
Beállítások

Sziasztok!

Kb 3 éve vásárolt Samsung SmartTV (sorozatszám: 0DM53HAJA01728A) a csatolt képeken látható képhibát produkálja egy ideje: a képernyő alsó szegmense a "normál" képminőségű, a többi része látványosan sötétebb. 

Jelenleg egy Amiko 8140 t2/c-höz csatlakoztatva (HDMI-vel) használjuk, de a hiba "önállóan" is jelentkezik. 

Verziószám: T-KTSDEUC-1280.5 (nem is talál újabb verziót). 

Köszi,

Tamás

20200225_200348.jpg20200225_200402.jpg20200225_200249.jpg20200225_200312.jpg

0 tetszik
4 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

A látott képek alapján a televízió háttérvilágításának részleges elromlására/kiégésére tippelnék.

Mindenképp javaslom a legközelebbi Samsung Márkaszerviz meglátogatását vagy a kapcsolatfelvételt.

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

Csaba1979
First Poster
Beállítások

Ugyanez a hiba jelentkezett két és fél éve vásárolt készüléken, a fizetős javítás teljesen irreális árban, természetesen a garancia már lejárt. Ilyenkor emlékszem arra miért óckodtam ettől a márkától amikor tévét vásároltam, a mobiljainkat már lecseréltük Appple-re, a következő tévém sem Samsung lesz. De Semmi másunk sem lesz többet Samsung!

0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások

Szia Csaba, 

Sajnáljuk, hogy kellemetlenség ért. Sajnos előfordul, hogy a hibák csak a granacián túl jelentkeznek. Viszont egy TV esetében érthető, hogy nem olcsó a kijelző cseréje, hiszen egy viszonylag nagy panelről beszélünk.
Ilyen esetekben, ha úgy gondolod nem éri meg szervizelni, egy új készülék vásárlása a releváns lépés.

0 tetszik
TothB
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok,

Sajnos a LED-ek élettartama sem végtelen. Ha kiégnek sajnos ki kell cserélni.
Megelőzés céljából viszont érdemes néhány trükköt betartani.

-Érdemes a fényerőt nem maximumon hagyni, hanem egy kicsit lecsökkenteni. (Én kiemelt üzemmód helyett mindig a Film képmódot használom)
-Ha nem nézzük a készüléket érdemes kikapcsolni
-Eco üzemmódot is szoktam használni, így automatikusan csökken a fényerő este. (jót tesz a készüléknek és a szememet is kíméli)

Ezek "betartásával" sokáig élvezhetjük szeretett készülékünk képét.