Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Tv

(Téma vytvořeno: 06-11-2023 11:43 PM)
235 Zobrazení
Divisek
First Poster
Možnosti

Dobrý večer , potřebovala bych poradit jsem like co se týče televizí . Dnes jsem si koupila TV samsung QE55Q70CAT 2023 . Má to mít nějaký edge podsvícení ja myslela že je to něco jako led pásky co svítěj ale nějak to nefunguje. Může mi prosím někdo vysvetlit co to přesně je a jak to funguje? Děkuji za odpověď ☺️

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Divisek

Tady došlo zřejmě k záměně pojmů. Obecně LED televize mají 3 druhy podsvícení panelu - edge LED (panel je podsvětlen serii diod instalovaných v rámu televizoru), Direct LED (pole diod za panelem) a pak existuje Full Array LED což je hustě podsvícení polem diod. Toto podsvícení má však vliv na reprodukci barev, kvalitu obrazu - jedná se o VLASTNOST panelu.

hq720.jpg

Druhý druh podsvícení, který máte patrně na mysli je tzv. Ambientni podsvícení - tzv. Ambilight, kdy se jedná o podsvícení na zadní vnější straně televizoru, které osvětluje pozadí za televizorem. Tuto funkci mají zejména televizory zn Philips, u televizoru Samsung tuto funkci nenajdete

8d871c72b5554314913cafb1011b9722.jpeg.jpg

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
1 Odpovědět
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Divisek

Tady došlo zřejmě k záměně pojmů. Obecně LED televize mají 3 druhy podsvícení panelu - edge LED (panel je podsvětlen serii diod instalovaných v rámu televizoru), Direct LED (pole diod za panelem) a pak existuje Full Array LED což je hustě podsvícení polem diod. Toto podsvícení má však vliv na reprodukci barev, kvalitu obrazu - jedná se o VLASTNOST panelu.

hq720.jpg

Druhý druh podsvícení, který máte patrně na mysli je tzv. Ambientni podsvícení - tzv. Ambilight, kdy se jedná o podsvícení na zadní vnější straně televizoru, které osvětluje pozadí za televizorem. Tuto funkci mají zejména televizory zn Philips, u televizoru Samsung tuto funkci nenajdete

8d871c72b5554314913cafb1011b9722.jpeg.jpg

fajnsnek2
0 Like