Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Szoftverfrissítés a TV-n

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-09-2019 05:00 PM)
29576 Megtekintések
BeataV
Voyager
Beállítások

Sziasztok,

Bizonyára már néhányan próbáltátok a szoftverfrissítést elvégezni a tévékészülékeken, ez kisebb technikai és logikai hibák, minőségbeli eltérések javítását valósítja meg.

Ha a televízió csatlakozik a hálózatra és aktív internetkapcsolat van, akkor általában automatikusan elvégzi a szoftverfrissítést, ha a menüben is be van kapcsolva ez az opció (Beállítások - Terméktámogatás - Szoftverfrissítés - Automatikus frissítés) és van elérhető újabb verzió.

Ugyanakkor manuális frissítésre is lehetőség van, az alábbi lépéseket szükséges ehhez követni:

1. A Samsung weboldalán (www.samsung.com/hu) keress rá a TV modellkódjára, majd az adatlapon megjelenő felső sávban válaszd a Támogatás menüpontot
2. Lépj a Felhasználói útmutató és letöltések opciónál a Tovább gombra
3. A megjelenő felületen a Letöltések menüpontnál letöltheted a legújabb Frissítő fájlt - itt mindig megjelenik a frissítés feltöltésének dátuma, valamint a pontos szoftververzió is (a tévékészülék menüjében a Beállítások - Terméktámogatás - TV névjegye útvonalon ellenőrizheted az aktuális szoftververziót, ami a készüléken fut)
4. A szoftverfrissítés egy .exe kiterjesztésű, tömörített fájlként tölthető le, ezért letöltést követően szükséges azt kicsomagolni - csak az Image nevű mappát helyezd át egy üres pendrive-ra (FAT32-es fájlrendszerűre formázott)
5. Ha ez mind megvan, akkor a menüben a Beállítások - Terméktámogatás - Szoftverfrissítés-USB-ről menüpontokon belül manuálisan elindítható a művelet

Ha kérdésetek van, jelezzétek :smiling-face:

36 Válaszok
Partisan_
Apprentice
Beállítások

Szia BeataV,

Egy ilyen file kb mekkora szabad helyet igényel a pendrive-on? A 16 gigás pendriveomat sajnos elhagytam, így csak a jó öreg 2GB-os adathordozómra számíthatok, arra ráférhet a frissítő file?

0 tetszik
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

@Partisan_  írta:

Egy ilyen file kb mekkora szabad helyet igényel a pendrive-on?

A frissítés mérete típusfüggő. A méretet megtalálod a fentebb említett oldalon, a letöltő gombon.

Az adatok illusztráció jellegűek.Az adatok illusztráció jellegűek.

Amennyiben esetleg nem találod vagy elakadtál, küldj nyugodtan egy modellkódot és kikeresem neked 😉

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
BeataV
Voyager
Beállítások

Köszi a közreműködést  @RozvM   :smiling-face:

dudinho86
First Poster
Beállítások

Üdv!

Nekem is hasonló lenne a problémám és manuálisan sem engedi frissíteni, a tv-m UE40MU6199 tipusú.

Jelenlegi szoftververzió ami rajta van az a 1270.3

A hivatalos oldalon nem találtam frissebb verziót viszont az interneten (tv-n) bizonyos adásokat (helyi csatorna visszanéző műsorok) illetve bizonyos webhelyek egyszerűen összeomlanak.

Kaphatnék ez ügyben valami segítséget? 

Előre is köszönöm!

Ádám

0 tetszik
snakeskin19
First Poster
Beállítások

Nekem például a szoftverfrissítés gomb szürke, S az öndiagnosztika gomb is. Nem ertem mitől. És csatlakozom az itthoni wifi hálózatra, viszont másik nap már nem kapcsolódik magától a tv. Van hogy vissza tudok csatlakozni manuálisan. Van hogy csak akkor ha vissza állítom a hálózatot. Valyon mitől lehet ez?

0 tetszik
snakeskin19
First Poster
Beállítások
Oké a szürke gombokra rá jöttem, a netflix ment a háttérben mikor a beállítások menüt böngésztem. A hálózat kapcsolódási problémával kapcsolatosan meg próba képpen ki kapcsoltam az IPV6 protokolt.
0 tetszik
Zsoen
First Poster
Beállítások
Szia! Nekem sajnos nem sikerül. Amikor kijelöli hogy keresi az usb-n a frissítést, rögtön tovább ugrik, és nem történik semmi.
0 tetszik
Narcysz
First Poster
Beállítások

Ez jól hangzik, de mivel nekem az a problémám, hogy a Beállításokban nem tudok navigálni (nem működik a lefelé nyíl se távirányítóról se telefonról), hiába dugom be a pendrive-ra töltött frissítő fájlt, nem tudok frissíteni. Hogy lehetne ezt a problémát megoldani? Úgy láttam a kérdések között, hogy egyáltalán nem vagyok egyedül ezzel a navigációs hibával.

0 tetszik
MarosfaiCs
First Poster
Beállítások

Szia,

nem tudod véletlenül, hogy samsung ue48h6500 típusú TV-men alkalmazásokat tudok hozzáadni FW frissítéssel?

VAn hozzá egyáltalán 13nél újabb FW?

NAgyon köszi,

CSaba

0 tetszik