29-06-2020 05:55 PM - upraveno 29-06-2020 05:56 PM
Dobrý den,
po mailování a online chatu s podporou Samsungu to zkusím ještě zde. Třeba někdo bude vědět... 🙂
Potřeboval bych radu ohledně Samsungu UE40NU7192, neboť jsem z tohoto televizoru již mírně nešťastný.
Na této televizi nelze korektně chytit multiplex 24, který je vysílán z vysílače Plzeň-Vodárna. Problém se týká především kanálů: Nova T2, Nova Gold T2, Nova Action T2 a Nova 2 T2. Problém se projevuje tak, že kvalita signálu skáče od 90% až po 0%. Jsou dny, kdy se signál z 90% nehne a pak jsou dny, kdy to z minuty na minutu skáče z 0% na 90% - jako kdybych odpojoval a připojoval koaxiální kabel. Čas od času se kvalita signálu dlouhodobě drží na 20% a obraz pak neuvěřitelně kostičkuje. Zkoušel jsem i jiné zapůjčené tunery - Humax NANO T2, CryptoBOX 702T a nakonec ještě Teslu TE-310. Ve všech třech případech i po zapojení rozbočovače (mezi daným set-top-boxem a TV Samsung) měl každý z vyjmenovaných alternativních tunerů signál nad 90% a obraz se nikdy nezasekl, nezaškobrtl, nerozpadl se, ale hlavně => kvalita signálu u žádného jiného tuneru nelítala jako na horské dráze, což se o Samsungu UE40NU7192 říci rozhodně nedá. Už jsem zkoušel všechno možné i nemožné - vyměnit koaxiální kabely, vyměnit anténu, pak ještě jinou novou anténu s LTE filtrem, aktualizaci firmware... a nic mi nepomohlo, kromě jiného tuneru. A nyní k řešení... dle tohoto článku: https://www.idnes.cz/…nyv měl na konci března vyjít update firmwaru pro televizory Samsung, který by mohl tento problém s příjmem DVB-T2 opravit. Ať aktualizuji sebevíc, tak mi v březnu a déle pro tento typ televizoru nic nepřišlo. Neví někdo, zda je v plánu pustit aktualizaci i pro tento typ televizoru? Poslední aktualizace vyšla 18. února 2020, viz. zde: https://www.samsung.com/…XH/. Jiné televizory mají poslední firmware 24. března 2020 (popř. někdy koncem března), takže tam už bude oprava DVB-T2 zakomponována.
Za každou radu budu moc rád.
30-06-2020 10:35 AM - upraveno 30-06-2020 10:36 AM
Dobrý den @Martin6363,
chtěl jsem napsat, že pokud to na 3 různých externích tunerech v pořádku fungovalo, potom musí být problém v tuneru televize a doporučoval bych tedy servis. Potom jsem si ale níže přečetl, že jste psal, že tento problém by měl vyřešit update firmwaru. Já osobně nemám informace, kdy a zda bude v plánu nová aktualizace pro tento typ televizoru, ale na infolince Samsungu mi sdělili, že v tomto případě doporučují uvést televizor do továrního nastavení a poté by to mělo fungovat. Pokud ne, doporučují také servis.
Pěkný den.
o 01-07-2020 09:09 AM
Dobrý den,
děkuji za info. Tovární nastavení jsem zkoušel, tak zkusím ještě reklamaci.