Aizvērt

Ko vēlies atrast?

atcelt
Rāda rezultātus vaicājumam 
Tā vietā meklēt 
Vai jūs gribējāt rakstīt šādi? 

Sākotnējā tēma:

Samsung Freestyle apskats pēc trīs nedēļu lietošanas

(Tēma izveidota: 15-01-2023 05:00 AM)
344 Skatījumi
Krawchi
Voyager
Opcijas

Uz 3 nedēļu testu biju saņēmis Samsung Freestlyle projektoru un pastāstīšu savas pārdomas par iekārtu pēc tās lietošanas

Dizains

Klasiski mazliet pieņemts, ka projektors ir kantaina nepārāk glīta kastīte tad nu freestlye dizainiski pilnīgi pretstats. Glīta, kompakta ierīce kura noteikti iederēsies pilnīgi visur. Sānā iekārtai Type C un mazais HDMI ports (Līdzi nāca pārveidotājs lai varētu izmantot arī pilno HDMI kabeli)

20230113_130400.jpg

Uzstādīšana

Uzstādīšana bija ļoti ērta. Attāluma ziņā biju uzstādījis tik tālu lai varētu izmantot maksimālo ekrāna izmēru, kas kā norādīts specifikācijās ir  100 collas. Pats gan nemērīju, bet nu izmērs dzīvē diezgan iespaidīgs, brīžiem pat radās sajūta, ka esmu mazā kinoteātrī.

Pievienojot stāvai un ieslēdzot projektoru attēls ļoti ātri nofokusējās, nācās vien mazliet pagrozīt ierīci lai atrastu vēlamo attēla pozīcīju uz sienas. Pēc kā diezgan ērti savienoju ar wifi tīklu un jau arī ar savu samsung kontu.

Pēc kā mazliet pakoriģēju iestatījumus savai patikai. Kā pirmo izslēdzot tā saucamo "motion smoothing", kas manuprāt, diezgan ļoti pabojā filmas un visu video saturu. Pārējos iestatījumus centos atstāt un dinamiski, standarta utt. Pēc kā jau viss, projektors uzstādīts!

c4f037a2-2ba6-481d-b3c2-8cc0ad12be18.jpg

(Attēlā galvenā izvēlne)

Lietošanas pieredze

Attēla kvalitāte ņemot vērā samsung reklamēto pielietojumu (ērti pārvietojams projektors) kopumā bija diezgan laba. Skatoties filmas atrodoties vairākus metrus no projecētā attēla varu godīgi teikt ,ka skatīties filmas vai jebko citu bija tiešām patīkama pieredze un kā vienīgo mīnusu varu uzskaitīt ,ka tumšākām filmām, piemēram, ļoti tumšās nakts ainās utt. dažas no vietām attēlā bija pārāk tumšas un dažkārt bija grūtāk saskatīt kas tieši filmā notiek. 

Kopumā skatoties attēls bija pietiekami detalizēts (ņemot vērā 1080p izšķirtspēju), košs un dzīvīgs. Godīgi sakot testa laikā filmu skatīšanās ar projektoru tik ļoti iepatikās ,ka noskatījos pamatīgu apjomu ar seriāliem un filmām un pat nācās aizdomāties par jaudīgāka 4k projektora iegādi priekš sevis. 

20230112_225507.jpg

(Projektors pilnīgā tumsā)

20230113_145601.jpg

(Projektors dienas gaismā)

Kā jau attēlos redzams projektorā saturu var skatīties arī dienas laikā un attēls tāpat izskatās pietiekami labi. 

Pati operētājsistēma (Tizen OS) gan nestrādāja tik ideāli kā vēlētos. Visā lietošanas laikā kaut kas sistēmā skatoties netflix 2 reizes uzkārās, pēc kā nācās projektoru izslēgt un ieslēgt. Kā arī pati sistēma nelikās ļoti pludena. Mazliet atgādināja pavecāku android telefonu, kurš itkā visu dara, bet brīžiem mazliet iebremzē. Jebkurā gadījuma tas lietošanas pieredzi īsti nesabojāja jo lielāko daļu laiku tomēr problēmu nebija un domāju ,ka visu slikto ar ko saskāros var atrisināt ar atjauninājumiem.

Skaņa no projektora bija pat ļoti laba. Mazajā korpusā iestrādāts diezgan jaudīgs skaļrunis un ņemot vērā, ka projektors atradās praktiski blakus man tas likās ļoti skaļš. Starp citu, pieslēgt bluetooth skaļruni arī bija ļoti ērti un skatoties filmas neradās sajūta, ka skaņa atpaliek, kas mēdz gadīties ar bluetooth skaļruņiem.   Ņemot vērā ,ka ierīci biju savienojis ar samsung kontu tad pie projektora bluetooth skaļruņiem automātiski jau uzradīja manus Galaxy Buds 2 kurus ērti varēja uzreiz sākt izmantot bez liekas sapārošanas. Sīkums, bet patīkami.

20230113_144643.jpg

Kopējās pārdomas par iekārtu

Manuprāt ņemot vērā šī brīža zemāko cenu ko esmu redzējis 399Euro iekārta tiešām ir tā vērta. Šajā cenā alternatīvas, pat ja iespējams attēla ziņā mazliet labākas nekādi nepārspēs šīs iekārtas mazo apjomu un iespēju to viegli pārnēsāt, iekļaušanos jebkurā interjerā un pats galvenais tajā esošo Samsung TV operētājsistēmu ko parastā projektorā neatradīsi.  Nākamajiem modeļiem noteikti vēlētos uzlabotu spilgtumu kas atrisinātu problēmu ar tumšākām filmām un noteikti ceru uz lielāku izšķirtspēju (ja vien tas tik mazai iekārtai vispār ir iespējams) un mazliet jaudīgāku procesoru lai sistēma darbotos nedaudz ātrāk. Jebkurā gadījumā ja vēlies maza kinoteātra sajūtu mājās tad noteikt iesaku Freestyle.

Liels paldies Samsung community par iespēju iztestēt iekārtu! :smiling-face:

6 Atbildes
AppleFans
Pioneer
Opcijas

Nesen redzēju akciju, pērkot Flip4 vai Fold4, dāvanā nāk šis projektors.

0 vērtējumi
Lauricimo
Pioneer
Opcijas

Skatos ka neko neesi minējis par gaming, neko neizmēģināji vai nebija pat pieminēšanas vērts? 😁
Xbox un PC gaming būtu bijis primārais ko es testētu.

0 vērtējumi
Krawchi
Voyager
Opcijas

@Lauricimo Vispār labi,ka pajautāji😀 Ar gaming ir tā ,ka biju pieslēdzis datoram kur mēģināju forza horizon 5 un vēl šo to. Varu teikt ,ka spēlēt var, bet aizkave tomēr ir nedaudz jūtama. Galvenais iestatījumos ieslēgt spēļu režīmu un principā ir ok. Es domāju tur vairāk pierašanas jautājums. Paspēlētu pāris dienas no vietas nepārejot uz monitoru un iespējams pat neko nejustu vairs. Kā nekā pašam pierasts pie tīri pieklājīga monitora ar visiem 144hz un ja nemaldos 1ms aizkavi kur neviens projektors nestāv klāt. 😀

Bet nu primāri to netestēju. Xboxa pults man ir ko sēžot gulta izmantot, bet kaut kā tomēr vairāk klaviatūras un pelītes cilvēks esmu. Ar klaviatūru laikam grūti būtu gultā guļot spēlēt. 😀

Lauricimo
Pioneer
Opcijas

Ok, tad jau ballītē uzspēlēt kādu party\multiplayer game būtu labs 😊

0 vērtējumi
Krisha112
Samsung Members Star ★
Opcijas

Es biju saslēdzis kopā ar XBox, aizkavi nejutu, bet jāatzīst, ka kvalitāte bija labāka tikai no attāluma, skatoties tuvāk un kaut ko spēlējot, tomēr nebija tik labi, bet visas cerības uz nākamo modeli :smiling-face: :winking-face:

Krawchi
Voyager
Opcijas

Attālums jā. Atceros pirmo reizi saliku ieslēdzu, sēžu 1m no ekrāna un domāju, ka kvalitāte nekāda 😀 Pēc tam jau aizeju kādus 3m tālāk un liekas pilnīgi okay. Visticamāk vienkārši prasās 4k izšķirtspēju.  Domāju aizejot uz kino un pielienot 1m pie ekrāna arī būs līdzīgs efekts.😀