Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung eu55ru7102 hang probléma

(Témakör létrehozásának dátuma: 23-05-2020 11:40 AM)
2472 Megtekintések
PÁdám
Journeyman
Beállítások

Sziasztok!

Pár napja váltottunk otthoni szolgáltatást, ami mellé vettünk egy Samsung55ru7102 típusú tv-t. A gond a következő: csatorna váltás után beadja a képet de nem érkezik mellé hang akár percekig. Van, hogy működik rendesen, de de van olyan is amikor több adón keresztül sem jön a kép mellé hang. Szóval hol jön a kettő együtt hol nem. A szolgáltató azt mondja a tv-vel lehet valami gond, mert a szolgáltatás a masik régebbi szintén samsung tv-n rendesen működik és náluk se jelez a rendszer semmi rendellenességet. Van esetleg ötletetek mi lehet a gond? Ha esetleg az segít akkor a problémaról tudok videot küldeni :smiling-face:

Előre is köszönöm a segítséget!

0 tetszik
10 Válaszok
TothB
Samsung Expert
Beállítások

Szia,

Először győződj meg róla, hogy a legfrisebb szoftververziót futtatod.
A 1356.0 verziót az alábbi linken is le tudod tölteni:
https://www.samsung.com/hu/support/model/UE55RU7102KXXH/

Az adás minőségét a Menü->Terméktámogatás->jelinformáció menüpont alatt tudod leelenőrizni.

Ezen felül érdemes lenne először egy hang diagnosztikát lefuttatni.
Ennek elérése:
Menü->Terméktámogatás->Hangteszt
A teszt közben tapasztalsz valami rendellenességet?

Ha a teszt során nem tapasztalsz rendellenességet, akkor érdemes lehet a hangbeállításokat visszaállítani:
Hang beállítások visszaállítása:
Menü->Hang->Szakértői beállítások->Hang visszaállítása

Illetve próbáld ki több forrásal is a készüléked.
Plédául egy HDMI eszközzel (Blu-ray lejátszó), vagy akár telefonos tükrözéssel.
Ezeken a forrásokon is tapasztalod a hibát?

PÁdám
Journeyman
Beállítások

Köszönöm a válaszodat!

A szovtver az rendben van, azt megneztem, a legfrissebb fut rajta.

HDMI kabel rendben van.

Hangteszt rendben lefutott, nincs rendellenesség.

Visszaállítás is megvolt.

Egy xboxszal is összedugtam ugyan úgy előfordul a hiba. A rendszer hangokat pl rendesen hozza vagy a tv youtubját. Csak a HDMI-n csatlakoztatott eszközöknél produkálja (set top box, Xbox). Az ügyfél szolgálat már távsegítségbe próbált frissíteni a HDMI csatlakozokat, de az sem segített.

A szolgáltato már kicserélt mindent, boxok, kábelek, ugyh csak a tv-vel lehet valami gikszer. De nem tudom mi.

0 tetszik
TothB
Samsung Expert
Beállítások

Szia,

Pontosan melyik melyik HDMI portokat próbáltad használni?
Mindegyik porton jelentkezik a hiba, vagy csak az egyiken?

Illetve próbáltad már több HDMI kábellel is?
Egy 4K készülékhez javasolnám a jó minőségű HDMI_2.0 szabványnak megfelelő kábelt.
Illetve a hossza is számít, mivel túl hosszú passzív kábel esetén elveszhet a jel.

PÁdám
Journeyman
Beállítások

mind 3 portot probáltam. kb 5 féle kábellel, nem működött eggyik sem megfelelően. sima mezei HDMI kábelek. Ha van kimondottan 4k-hoz kábel, akkor veszek és megpróbálom azzal is. Nem túl hosszú kábelek kb 30-40cm. Nagyjából 5-6 éves kábelek amikkel próbálkoztam.

0 tetszik
Szabi123
Journeyman
Beállítások

UHD/4k jelhez hdmi 2.0 szükseges

üdv

PÁdám
Journeyman
Beállítások

javitanék. az van ráírva a kábelekre, higy "high speed cable", gondolom ez a 2.0-ás. ha tévedek akkor bocs, de így ez az opció is kiesett 😞

0 tetszik
Szabi123
Journeyman
Beállítások

A menüben at tudod vizsgalni a kabelt hogy nem-e hibas vagy kompatibilis-e. Pontosan nem tudom leirni hogy jutsz el oda nem magyarra van teve a menüm es nem akarom at allitani. De belepsz a menube, legutolso menüpont, 3. almenüpont, hdmi-kabel teszt. Nalam pl az android boxomnal a hdmi 2.0 kabel hibas volt.

PÁdám
Journeyman
Beállítások

lement a teszt. nem irt hibat sehova. sajnos masra nem tudok mar gondolni csak, hogy a tv-vel van valami gigszer. lement az összes teszt (kép,hang, hdmi) gyári visszaállításokból is megvolt mindegyik (hang és a rendszer is) szovtver rendben. 

0 tetszik
Szabi123
Journeyman
Beállítások

Mar csak azt a tippet tudom adni, hogy probald meg egy masik ezközzel is, hogy jelentkezik-e a hiba vagy nem. Meg azt is meg  kell hagyni akarmilyen nagy egy szolgaltato egyik sem tökeletes. Pl nalunk a sky szinte vilagmeretü szolgaltato megis rengetek kepi es hang hibaval sugaroz.

0 tetszik