Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Rychlost Ethernetu?

(Téma vytvořeno: 28-03-2020 08:53 PM)
1958 Zobrazení
OCs
Journeyman
Možnosti

Zdravím vespolek,

konečně jsem namísto WiFi natáhl do The Frame 2019 Ethernet... a switch mi hlásí, že se televise připojuje jen na 10/100? Dává to nějaký smysl?

Hledal jsem bližší informace, ale ve specifikacích jsem našel jen tolik, že Frame má Ethernetový port; sama TV rychlost asi nikde nehlásí (nebo jsem to aspoň v nastavení nenašel; tam je sice hezký obrázek, ale není tam ani aktuální IP), a na Webu se mi podařilo najít jen toto vlákno:

https://us.community.samsung.com/t5/Qled-and-Frame/Q70R-Ethernet-speed-amp-cable/td-p/1125877

Ví někdo z přítomných, jak tomu je? Pokud skutečně TV zvládá pouze 10/100, pak (a) je to skutečně v roce 2020 poněkud absurdní, (b) je asi lepší se připojovat přes WiFi 😞

Díky,

OC

0 Like

4 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

rychlost tv je 10/100 Mbit/s. Přes Ethernet bude spojení stabilnější.  Wifi se obecně považuje za rychlejší než LAN 10/100 Mbit/s.

Hezký večer.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @OCs 

Jak jsem již psal v původním příspěvku, tento problém s 10/100 Mbit se týká většiny nejnovějších televizorů. Souhlasím s Vámi, že při současných trendech, kdy se 4k stává standardem, už tento parametr není vyhovující.

K  dotazu antény - předpokládám, že je umístěna v One conect boxu, protože do TV už pak jdou zpracované signály. K Wifi, myslím, že jsou podporovány standardy 802.11a,802.11b,802.11g,802.11n.

fajnsnek2

Řešení
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

Je bych doplnila, že Frame umí i 5 GHz WiFi pásmo, tedy 802.11ac, které je nejrychlejší ze všech zde jmenovaných standardů.

Hezký den.

Řešení
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

žádná tv neumí po ztrátě WiFi automaticky připojit LAN.

Hezký den.

0 Like
9 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký večer @OCs 

Je pravděpodobné, že televize zvládá pouze 10/100 Mbit, protože v oblasti TV není 1 Gbit zatím standard, je to tak i u mnohem dražších modelů ostatních výrobců. Informaci ověříme. Děkuji

fajnsnek2
Řešení
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

rychlost tv je 10/100 Mbit/s. Přes Ethernet bude spojení stabilnější.  Wifi se obecně považuje za rychlejší než LAN 10/100 Mbit/s.

Hezký večer.

OCs
Journeyman
Možnosti

Aha, děkuji.

Musím se přiznat, že mne to docela překvapuje, obzvlášť v době, kdy má gigabitový Ethernet pomalu každý budík či chladnička, a ve výpočetní technice a jiných náročnějších aplikacích už dávno není žádná výjimka 10G.

Už vůbec to nechápu u zařízení, dělaného primárně na přehrávání 4K — ta rychlost 100 je nominální, reálná je o něco menší, a u většího rozlišení čím větší rychlost při načítání caches, tím lépe.

Ano, je to tak, WiFi je z principu nepříliš stabilní, obzvláště v mém případě, kdy je TV instalovaná bohužel zrovna v nepříliš dobrém místě a pohledu všech AP. Jinak ovšem dokáže být několikanásobně rychlejší než Ethernet 100 — nevím ovšem, které standardy 802.11 The Frame* podporuje; máte-li tu informaci, mohu o ni poprosit?

A ještě bych se rád optal — anténa WiFi je v obrazovce nebo v OneConnectu?

Mnohokrát děkuji za rychlou odpověď a ať se vše daří,

OC

* Pokud by se to lišilo podle modelu, pak 2019 55".

0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @OCs 

Jak jsem již psal v původním příspěvku, tento problém s 10/100 Mbit se týká většiny nejnovějších televizorů. Souhlasím s Vámi, že při současných trendech, kdy se 4k stává standardem, už tento parametr není vyhovující.

K  dotazu antény - předpokládám, že je umístěna v One conect boxu, protože do TV už pak jdou zpracované signály. K Wifi, myslím, že jsou podporovány standardy 802.11a,802.11b,802.11g,802.11n.

fajnsnek2
Řešení
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

Je bych doplnila, že Frame umí i 5 GHz WiFi pásmo, tedy 802.11ac, které je nejrychlejší ze všech zde jmenovaných standardů.

Hezký den.

OCs
Journeyman
Možnosti
Znovu zdravím,

díky moc! To je poměrně dobrá zpráva, znamená to, že pokud se ukáže ten Ethernet 10/100 při praktickém používání pomalý, mohu problém vyřešit poměrně jednoduše přidáním nového AP :smiling-face:

Nevíte, zda Frame dokáže běžně používat rychlé WiFi a při jeho dočasném výpadku automaticky přepnout na připojený pomalý Ethernet, nebo zda tohle je mimo možnosti jeho firmware? Moje předběžné experimenty naznačují, že to bohužel spíše bude ta druhá varianta; ale možná jen něco dělám špatně.

Znovu velice děkuji,
OC
0 Like
Řešení
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

žádná tv neumí po ztrátě WiFi automaticky připojit LAN.

Hezký den.

0 Like
OCs
Journeyman
Možnosti
Tak to by Samsung mohl být první :smiling-face: Při troše dobré vůle by na to mohla stačit úprava firmware a mohlo by to po update fungovat zpětně i na existujících TV — pokud, jak předpokládám, jste z firmy, můžete to poslat jako návrh programátorům mezi feature requesty :smiling-face:

Díky moc a ať se vše daří,
OC
0 Like
vvllaaddaa
Black Belt 
Možnosti

Zdravím Community,

@OCs 

děkujeme vám za podněty, které předám dále ke zpracování. 

Hezký večer.

0 Like