Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

QE55Q95TA nefunkční Tap view

(Téma vytvořeno: 16-05-2021 09:55 AM)
597 Zobrazení
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Dobrý den komunito, snažil jsem se zapnout zrcadlení přes tap view na QE55Q95TA přes GALAXY A71 postupoval jsem podle návodu na oficiálních Samsung stránkách a při klepnutí telefonem na TV v televizi proběhne akustické oznámení a proběhne dokola kolem rámu modrá linka jakoby asi signalizace že se spojení podařilo, ale telefon se nezrcadlí a ani se neobjeví žádné textové oznámení jak na letefonu tak ani na TV.
Na před božím modelu QE55Q67TA mi tato funkce fungovala jen při klepnutí a nemusel jsem ani nic nastavovat tak jsem teď tápal co udělat jinak aby to šlo, ale nepřišel jsem na to. Máte nějaké podobné zkušenosti nebo tipy jak problém odstranit?

Děkuji všem.
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Kolegove o situaci uz vedi a proveri. Bohuzel tech aspektu muze byt mnoho. Od vady v telefonu, televizi..  Pripojeni atd... Uvidime co na povi.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

9 Odpovědi
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, muze jit o chybu v siti. Doporucoval bych TV na 10s odpojit natvrdo ze site (elektricke).

Dnesni tv diky smart funkcim zustavaji neustale v rezimu spanku a natvrdo se nevypinaji. Proto , kdyz se objevi nejaka SW chyba tak se tim vypnutim na ovladaci neodmaze a zustava stale nekde ulozena. Doporucuji tedy TV opravdu natvrdo vypnout ze zasuvky a zkusit znovu a na telefonu pro jistotu restart.

-----

Jen pripomenu, ze je potreba byt na stejne wifi siti. V nejidealnejsim pripade TV mit pripojenou ethernet kabelem a ne wifi. (Wifi moduly u tv obecne nepatri k nejsilnejsim)

S pozdravem

SobicekCze

ds.png

0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Zkusil jsem odpojit od napájení a restartovat telefon a je vidět posun. Už mi vyskočí i na telefonu požadavek na zahájení spojení ( viz foto ) ale po potvrzení zahájení probíhá stále jen připojování, ale pak hlášení zmizí nic se nespojí tap view stále nefunguje a nevyskočí žádná další hláška 🤦
Každopádně díky za info o tom že vypnutí je vlastně režim spánku. TV mám vždy připojenou ethernetovým kabelem, právě z toho důvodu že je to rychlejší než WiFi ale u této funkce teda podle info na oficiálních Samsung stránkách by u této funkce WiFi nebo data neměla být potřeba.

Opis návodu na Samsung stránkách:

Zrcadlení telefonu na televizoru pouhým klepnutím

Pokud chcete přenést obsah, jako jsou fotografie a videa, z mobilního zařízení do televizoru, přesuňte mobilní zařízení k televizi. Po opatrném klepnutí se začne obrazovka telefonu okamžitě zrcadlit. Přesně tak funguje Tap View. Jednodušší, rychlejší, pohodlnější zrcadlení bez nutnosti přístupu k síti Wi-Fi nebo datům – pro sdílení zábavných okamžiků z každodenního života.

Screenshot_20210516-115942_SmartThings_4351.jpg

0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

To je zvlastni. Zapnuty bluetooth mate na telefonu? 

Jedine co doporucuji zkusit je na mobilu odmazat pamet bluetooth.

Posilam video navod.

https://youtube.com/shorts/BiE5a1SPYXk?feature=share

0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti

Dobrý den, díky za radu bohužel problém není stále odstraněn i přes vymazaní paměti BT.

Jen bych chtěl doplnit že si myslím že problém nebude v telefonu ale v TV. 

Pokud chci klasicky zrcadlit telefon přes smart view pak zrcadlení telefonu normálně funguje. Ale pokud chci použít na televizi funkci TAP VIEW tak se obraz nezrcadlí.

Dokonce se mi na tv nezrcadlí ani PC s windows - TV vždy napíše připojeno k PC bylo úspěšné ale obraz se nezrcadlí.

0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti
Mel jsem par dni na testovani Samsung The Sero a mate pravdu ze jak rikate skrze klasicke zrcadleni vse slo.. ale tap view ani tuk.. zkusim to proverit.. kdyztak to nareportuji
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Výborně, děkuji !
0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Neni vubec zac. Verim, ze se vse chytne s dalsi aktualizaci jestli pujde o problem SW. 

Mejte se hezky!

PS: muzu vas poprosit oznacit nekterou z odpovedi, ktera vas alespon castecne nasmerovala jako RESENI. At to pro ted muzeme uzavrit. Dekujeme

0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Rád bych ale nevím co mám označit jako řešení když vlastně nikde není řečeno jak problém odstranit. Leda že bychom to brali jak zmiňujete vada SW a vyřeší to možná až aktualizace.
0 Like
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Kolegove o situaci uz vedi a proveri. Bohuzel tech aspektu muze byt mnoho. Od vady v telefonu, televizi..  Pripojeni atd... Uvidime co na povi.