Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

QE43Q60

(Témakör létrehozásának dátuma: 18-01-2021 08:03 PM)
494 Megtekintések
RMelinda
Apprentice
Beállítások

Jó estét!

Olyan problémám lenne, hogy a tavaly novemberben vásárolt TV-t (QE43Q60TAUXXH) nem tudom bekapcsolni.

Jellemző ez, hogy 2 hónapos TV-nél ilyen probléma jelentkezik?

A távirányító működik. A TV-n alul középen reagál a led a távirányítóra. Szépen villog...

De ennyi...

Próbáltam a neten található tanácsokat, illetve trükköket.

De a villogó piros lednél több nem történik.

Esetleg tapasztalt már valaki hasonlót?

Sajnos az eléggé kiábrándító, ha ilyen "öreg" TV-vel szervízbe kell máris menni.

Válaszokat előre is köszönöm!

Szép estét!

6 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

A készülék 60 percig tartó áramtalanítása után is a leírtakat tapasztalod?

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
TothB
Samsung Expert
Beállítások

Szia,

Próbáld meg áramtalanítani a készüléket, és húzz le róla minden külső eszközt. (HDMI koax USB)
Majd dugd be újra csak az áramba és kapcsold be a kijelző alján lévő bekapcsoló gombbal.

A pirosan villogó LED most is villog?
Egyszeri bekapcsolás után ütemesen villog?
Ha ütemesen villog, (pedig nem nyomsz meg semmilyen gombot) akkor felvenném a kapcsolatot az ügyfél-szolgálattal, vagy egy szervizzel.

Amit érdemes lehet még ellenőrizni:
Bekapcsolás után van hangja a készüléknek? Illetve ha egy erős lámpával kívülről megvilágítod a kijelzőt látsz rajta nagyon halványan képet?

RMelinda
Apprentice
Beállítások

Jó napot!

Előszőr is köszönöm a válaszokat!

Sajnos, igen! Túl vagyok a praktikákon, trükkökön... amit net-en lehetett találni.
Nem volt, úgymond hasznos semmi. 
60 másodperc, 60 perc, 6 óra, 24 óra áramtalanítás, minden lehúzva, csak TV után sem.

Miután a készüléket újra bedugtam az alsó led kb. 1 másodpercre fel villogott... (nem egyet villant, hanem mint amikor a jelet veszi a távirányítótól, folyamatos villogás... kb. 1 másodpercig) majd semmi. A továbbiakban az alsó led minden  a távirányítón lenyomott gombra reagálva szintén villogott, hosszabb-rövidebb ideig... de semmi.

Az erős lámpás megvilágítós kijelzős képernyő-pásztázós dolgot nem próbáltam.
Hangja nem volt... a hangerő gombra a led alul szintén villogott, de nem változott a tv hangereje.

Viszont ma reggel, miután 2 napja bejelentettem a szervízben a hibát... és fel is vették... gondoltam kipróbálom...
több mint 48 órás szünet után, minden a hagyományos módon bedugva (nálunk...) HDMI-k, antenna stb...

gondolt egyet és elindult...

Ilyenkor mi van???
Én értem, hogy ez megoldhatja a dolgot... de 2 havonta (vagy akár 1, vagy 5...)  2 napra ki kell húzni a készüléket???

Kicsit szomorú lennék, ha  ez így normális lenne és ennek így kéne működnie...

Szép napot!

0 tetszik
TothB
Samsung Expert
Beállítások

Szia,

Szerintem próbáld meg minél többet próbálgatni a készüléket, amíg ki nem érkezik a szerviz.
így több "tapasztalatod" lesz, amit meg tudsz mutatni a szervizeseknek, ami  akár lehet hogy segíteni fog a javitásban.

jócó
Navigator
Beállítások
Nekem volt de csak az okos távirányítomat kellett újra párosítani.A vissza,és előre gomb eggyüttes lenyomásával.De a TV alján is van egy bekapcsoló gomb+ funkciók.Ha azzal sem kapcsol be akkor szakember.
0 tetszik
RMelinda
Apprentice
Beállítások

Jó napot!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Próbálgatom, próbálgatom... sajnos sikerült átlépni a trükkök s házipraktikák határát.
Most már kikapcsolni sem tudom néha... sőt még le is *****y, ha az egyik HDMI-n vagyok, vagy a 3 HDMI között váltok.
Így igazából már lényegtelen a DIY... szerintem.

Úgy gondolom, hogy az első/eredeti problémánál a TV be van kapcsolva, csak lehet, hogy beragad a HDMI - HDMI közötti
váltásnál. Mert a kikapcsol állapotban a Standby-ban égni kellene az alsó piros lednek. 
Viszont mikor a fekete képernyőnél nem reagál semmire az alsó piros led nem világít.
Csak a távirányítóra reagál (felvillan a led).
Amikor sikerül kikapcsolni akkor folyamatosan ég a Standby-ban.
Szóval a fekete képernyőnél be van kapcsolódva, csak át akarna váltani valamire... de nem tud... szerintem...

(Külön-külön még próbálgatom a 3 HDMI-t, hátha "csak" az egyiknél rossz valami, de akkor sem lennék teljesen
elégedett a -1 HDMI-s megoldással... ha már 3 van... mind használatban van/lenne...)

Még egyszer köszönöm szépen a válaszokat!

Szép napot!

0 tetszik