o 26-05-2020 11:05 AM
Zdravím,
pořídili jsme si Q85R TV, v minulosti jsem měl samsung TV různé typy a mám i v ložnici ještě jednu 80 samsung smart TV.
Všude mi vždy fungovalo přehrávání videí přes DLNA z NASka, ale nová TV soubory vidí, na DLNA se připojí, ale když chci cokoli přehrát, tak mi to ukazuje "Nepodporovaná funkce" - soubor není aktuálně podporován. Je ale zajímavé, že na TV z roku 2008 a na TV z roku 2014 to normálně funguje... ale na úplně nové z roku 2019 to nefunguje a když už třeba funguje nějaké MKV, tak to zase napíše, že není podporovaný zvuk, přitom třeba miniatury videí se ukazují.
To u nových TV opravdu takto osekali formáty?
Vyřešeno! Přejít na řešení
26-05-2020 12:24 PM - upraveno 26-05-2020 01:26 PM
Hezký den @ThakCZ
Problém bude v tom, že Samsung se v roce 2018 rozhodl u svých TV ukončit podporu kodeků DivX a XviD a zvukového kodeku DTS. Více o tomto tématu, si můžete přečíst ZDE. Existuje cesta získat sobory se správnými kodeky nebo provést konverzi videa.
Více o podporovaných formátech naleznete na tomto odkazu.
26-05-2020 12:24 PM - upraveno 26-05-2020 01:26 PM
Hezký den @ThakCZ
Problém bude v tom, že Samsung se v roce 2018 rozhodl u svých TV ukončit podporu kodeků DivX a XviD a zvukového kodeku DTS. Více o tomto tématu, si můžete přečíst ZDE. Existuje cesta získat sobory se správnými kodeky nebo provést konverzi videa.
Více o podporovaných formátech naleznete na tomto odkazu.
o 26-05-2020 01:09 PM
Ahaa tak to jsem nevěděl, díky moc za info!
Takové ty staré klasiky, co nejsou remasterované nebo někde k náhledu na Netflixu, HBO GO apod. službách, tak má člověk z dob dávno minulých v DIVXu třeba stará videa ze školy apod. jsme převáděli do DivX ze starých kamer. Tak transcoding a u filmů, co se dají koupit v remasteru, tak už i kvuli 4K HDR si pořídit odpovídající formáty.
Díky za objasnění!
o 26-05-2020 01:32 PM
Nemáte zač, alespoň už víte. U staršího obsahu, zvláště soukromého, člověk moc na výběr nemá, leda převést konverzi, a televize se pak pokusí o upsacalling na co nejlepší kvalitu.
Jinak co se týká 4K a HDR tak máte pravdu, aby měl člověk co nejlepší zážitek z nové TV, tak to chce obsah co opravdu v nejlepší kvalitě - takže hodně GB a vysoký bitrate. ale zase je to pokud super pokoukáníčko
Pokud Vám moje odpověď pomohla, můžete ji prosím Přijmout jako řešení ?
o 12-03-2022 04:51 PM