Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Q85R + Western Digital MyCloud EX2 - DLNA

(Téma vytvořeno: 26-05-2020 11:05 AM)
1173 Zobrazení
ThakCZ
Student
Možnosti

Zdravím,

pořídili jsme si Q85R TV, v minulosti jsem měl samsung TV různé typy a mám i v ložnici ještě jednu 80 samsung smart TV.

Všude mi vždy fungovalo přehrávání videí přes DLNA z NASka, ale nová TV soubory vidí, na DLNA se připojí, ale když chci cokoli přehrát, tak mi to ukazuje "Nepodporovaná funkce" - soubor není aktuálně podporován. Je ale zajímavé, že na TV z roku 2008 a na TV z roku 2014 to normálně funguje... ale na úplně nové z roku 2019 to nefunguje a když už třeba funguje nějaké MKV, tak to zase napíše, že není podporovaný zvuk, přitom třeba miniatury videí se ukazují.

To u nových TV opravdu takto osekali formáty?

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @ThakCZ 

Problém bude v tom, že Samsung se v roce 2018 rozhodl u svých TV ukončit podporu kodeků DivX a XviD a zvukového kodeku DTS.  Více o tomto tématu, si můžete přečíst ZDE. Existuje cesta  získat sobory se správnými kodeky nebo provést konverzi videa. 

Více o podporovaných formátech naleznete na tomto odkazu.

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

4 Odpovědi
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @ThakCZ 

Problém bude v tom, že Samsung se v roce 2018 rozhodl u svých TV ukončit podporu kodeků DivX a XviD a zvukového kodeku DTS.  Více o tomto tématu, si můžete přečíst ZDE. Existuje cesta  získat sobory se správnými kodeky nebo provést konverzi videa. 

Více o podporovaných formátech naleznete na tomto odkazu.

fajnsnek2
ThakCZ
Student
Možnosti

Ahaa tak to jsem nevěděl, díky moc za info! 

Takové ty staré klasiky, co nejsou remasterované nebo někde k náhledu na Netflixu, HBO GO apod. službách, tak má člověk z dob dávno minulých v DIVXu :face-with-tears-of-joy: třeba stará videa ze školy apod. jsme převáděli do DivX ze starých kamer. Tak transcoding a u filmů, co se dají koupit v remasteru, tak už i kvuli 4K HDR si pořídit odpovídající formáty.

Díky za objasnění!

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@ThakCZ 

Nemáte zač, alespoň už víte. U staršího obsahu, zvláště soukromého, člověk moc na výběr nemá, leda převést konverzi, a televize se pak pokusí o upsacalling na co nejlepší kvalitu. 

Jinak co se týká 4K a HDR tak máte pravdu, aby měl člověk co nejlepší zážitek z nové TV, tak to chce obsah co opravdu v nejlepší kvalitě - takže hodně GB a vysoký bitrate. :clapper-board: ale zase je to pokud super pokoukáníčko :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Pokud Vám moje odpověď pomohla, můžete ji prosím Přijmout jako řešení ?

fajnsnek2
Nyny
Pioneer
Možnosti
Zdravím,
také jsem se nachytal jako kolega. Koupil jsem novou TV a teď z NASu filmy buď nejdou přehrát vůbec, nebo se sekají tak, že je to nekoukatelné.
Takže cesta je jediná a to konverze videí, ale jaký použít video a zvukový kodek, abych za tři roky neřešil to samé?
A není nějaká možnost, že by to třeba ten NAS převáděl online?
0 Like