Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Podpora HDR na TV a funkce HDR+, TV Samsung UE55MU7072

(Téma vytvořeno: 06-10-2018 06:27 PM)
2687 Zobrazení
Janis1
Apprentice
Možnosti

Dobrý den,
mám TV Samsung UE55MU7072. Zkusil jsem na TV pustit 4K HEVC HDR ripy filmů (velikost okolo 50 GB) a obraz každého videa se jeví sice velmi ostrý, ale tmavý a barevně o něco bledší než odpovídající verze ve FULL HD. Nikde na internetu jsem nenašel informaci o tom, jestli konverzí klasického 4K UHD HDR videa dochází k takovémuto zhoršení obrazu (tedy vyblednutí barev a ztmavnutí obrazu). Zajímá mě váš názor.

Na TV jsem zkusil přehrát různá referenční 4K HDR videa i od Samsungu přes Youtube a ta naopak vypadají velmi pěkně a nejsou ztmavená.

Kromě toho mě zajímá ještě jedna podstatná věc, jestli má TV aktivní podporu HDR automaticky, tj. jestli vše hned přehrává bez jakéhokoliv nastavení v HDR samozřejmě dle možností zdroje videa, anebo je podpora spuštěna až po aktivaci funkce HDR+ v nastavení obrazu. Nejspíš jsem tuto funkci (HDR+) nějak nepochopil. Pokud ji totiž na TV aktivuji, tak mě naprosto každý obraz (SD, FULL HD, 4K HDR) připadá subjektivně mnohem horší - tedy bledší barvy a tmavší (přitom se ztrácejí detaily v tmavších sekcích) než když není tato funkce aktivní.

Jaká jsou vaše doporučení nastavení obrazu pro maximální zážitek ze 4K HDR videa?

Předem děkuji za informace.

Zdraví Jan Diviš

3 Odpovědi
nediskutuj
Navigator
Možnosti

O HDR toho moc nevím. Pokaždé, když jsem to někde zapl nebo vidím tu mánii s HDR na soc. sítích, tak vždy nevidím skoro žádný rozdíl ba naopak mi to přijde ještě horší. 

@JacobInDaHouseby mohl vědět...

0 Like
Ftelf
Explorer
Možnosti

Tak toto by mě také zajímalo. Jakmile v nastavení obrazu zapnu HDR, tak se na obraz z TV vydržím dívat jen několik minut, než mě začne bolet hlava. Video soubor pokud jde o Samsung DEMO HDR videa, tak mají v sobě propertu:

Color primaries                : BT.2020

A tak nějak bych čekal, že TV si sama zjistí, že 10bit video je HDR a tak zapne HDR profil. Ale obraz vypadá jinak když HDR ručně zapnu či ne.

Ne.HDR 10bit Samsung demo videa mají pro změnu Color primaries BT.709

Docela bych také uvítal jakýkoliv zdroj informací jak konkrétně k HDR videu přistupovat.

Pozorováno na QLED Q9

0 Like
fifowole
Journeyman
Možnosti

Podarilo se problem s vybledlou barvou u HEVC kodeku nejak vyresit? Vetsina 4K obsahu je HEVC ale na TV to vypada fakt hnusne vybledle oproti 1080 bez hevc.

0 Like