Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Převod videí z DivX

(Téma vytvořeno: 30-05-2020 10:27 PM)
2472 Zobrazení
Evilman
Navigator
Možnosti

Zdravím, zakoupil jsem novou 4K TV (QE43Q60R) a narazil jsem na problém s nepodporou formátů DivX, DTS, ... Vzhledem k tomu, že máme starší videa, hlavně pohádky pro dítě a podobně, a nechci dokupovat další "krabičky" a řešit další služby (PLEX, ...) mě čeká převod těchto videí.

- A teď dotaz, jaký je nevhodnější formát (parametry), na který mám videa převést? Nabízí se totiž spousta možností. Co je v takové nějaké průměrné kvalitě (jde o pohádky, žádné celovečerní filmy) a nejrychleší?

- Je nějaký šikovný prográmek, který to umí hromadně? Spustím ho, a ten si celou noc louská video po videu ...

Díky za rady

0 Like
5 Odpovědi
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Pěkný den @Evilman,

máte pravdu, Samsung v roce 2018 u TV ukončil podporu kodeků DivX a XviD a zvukového kodeku DTS.  Více o tomto tématu, si můžete přečíst ZDE. Pro starší videa je tedy nutné provést konverzi videa. Podporované formáty naleznete na tomto odkazu. Já mám TV z roku 2016 a tam to ještě nemusím řešit, ale časem mě to také čeká.

0 Like
Evilman
Navigator
Možnosti

Jasan, jsem v obraze, ale nikde jsem se nedočetl, jak mých 70GB videí co nejrychleji a nejpohodlněji převedu. A jaký je nejvhodnější formát z těch stovek podporovaných možností.

Mým snem je prográmek, který načte disk, detekuje postupně všechny videa a najde ty, které mají nepodporovaný formát, video analyzuje a vybere nejvhodnější podporovaný a převede. Já spustím a za 3 dny mám opravený obsah celého disku. Je rozdíl si cíleně převést 2-3 videa, nebo mít plný disk a dítě, které bez svých pohádek trucuje ... potom, co si koupíte zrovna né levnou televizi 😞

Samozřejmně, že by bylo optimální nakopnutí Samsungu do zadnice, aby se pochlapil a umožnil alespoň si danou licenci zakoupit.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Osobně používám pro převod mezi formáty aplikaci FormatFactory. Je zdarma, umí více souborů najednou a celkově je OK.

Konkrétní formát Vám bohužel poradit neumím 😞

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Evilman  Osobně bych volil typ .mkv, který je dneska běžným standardem a myslím, že ještě dlouho bude. Kodek asi H.264, ovšem nevím jak je to pak s rozlišením.  Budu rád, když se pak podělíte o nějaké zkušenosti s převodem starších videí. 

Děkuji moc a přeji hezkou neděli

fajnsnek2
0 Like
Evilman
Navigator
Možnosti

Tak mám hotovo. Na převod jsem nakonec použil NERO Recode, který mám již dlouhodobě nainstalovaný v rámci balíčku NERO. Výhoda je, že jsem měl už nakoupeno, ukazuje podrobně vstupní parametry videa a velká volnost pro zvolení výstupu se zobrazením výsledné velikosti souboru. Zvolil jsem výstupný formát MKV a AVC/H264. V nastavení jsem ponechal původní rozlišení a kvalitu jsem dal tak, aby výsledná velikost byla totožná se zdrojem. Co budu povídat, šílený opruz, noťásek topil jak kamínka ... a už budu doufat, že to bylo naposledy. Dva dny práce, a to se jednalo o pohádky v nízkém rozlišení.

Každopádně doporučuji při převodu filmů ve vysokém rozlišení si sehnat opravdu nadupaný počítač, nebo raději hledat a stáhnout video rovnout v podporovaném formátu.