Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Nemilé překvapení

(Téma vytvořeno: 16-05-2024 08:58 AM)
639 Zobrazení
Jenda59
Explorer
Možnosti
Věřte mě, 15.5.2024 se mě dostalo velmi nemilého překvapení. Před třemi roky jsem zakoupil TV Samsung 75 palců velkou TV a připojistil jsem si prodlouženou záruku na 5 roků. Televize po třech letech přestala fungovat. Tak jsem kontaktoval pojišťovnu a oznámil jim pojistnou událost. Pojišťovna zajistila dopravu do jejich smluvního servisu a vše se zdálo že bude probíhat v pořádku. Po týdnu mě informoval pracovník servisu, že oprava bude trvat cca 3 týdny. Po cca třech týdnech mě přišla zpráva, že televizor mě posílají zpět. Já měl za to, že je opravený. Nedovedete si představit mé překvapení, když jsem zjistil, že televizor opravený nebyl a to z důvodu výluky z pojištění z důvodu přetěžování výrobku.
Nikdo mě neinformoval při koupi televizoru Samsung, že ho mohu používat pouze a maximálně 6.8hod denně průměrně, jinak dojde k zániku záruky z důvodu přetěžování výrobku a při připojištění mě také nikdo o této skutečnosti neinformoval. Můžu Vám říct, že mě to pěkně naštvalo a pokud má Samsung takto omezené záruky na své výrobky( omezení záruk firmou Samsung mě sdělili v servise, kde TV opravovali) budu muset k mé lítosti zvážit v budoucnu odchod k jiné značce. Jestli někdo má podobnopu zkušenost a nebo nějakou radu jak postupovat dál, budu vděčen. S pozdravem Brdičko Jan
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Děkuji za poskytnutí konkrétních informací. Tady bude asi problém, že jelikož se nejedná o oficiální eshop samsung.cz, tak my se k žádným konkrétním detailům k Vašemu případu se nedopátráme. Pokud má pojišťovna SV pojišťovna a.s. smlouvu se společností FAST, a mají ve smluvních podmínkách uvedenou klauzuli o nadměrném používání a i jeho definici, tak s tím zřejmě nepůjde nic moc dělat. Osobně bych zkusil na Vašem místě oslovit prodejce, a požadoval doložení toho, že z Vaší straně došlo k přetěžování výrobku. Servis by musel z nefunkčního televizoru vytěžit data o jeho celkovém využití a určit statistiku průměrného využití. 

Společnost Samsung bohužel do tohoto zasahovat nemůže, protože tzv. rozšířená záruka je produkt v gesci Vámi smluvené pojišťovny a prodejce, který Vám televizor prodal. Osobně bych asi ve Vaší situaci zvažoval pořízení nezávislého posudku a s tím konfrontoval pojišťovnu. 

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

11 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Jenda59 

Velice nás mrzí nastalá situace. Můžete prosím doplnit k popisu problému prodejce a poskytovatele pojištění? 

fajnsnek2
0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

@Jenda59 dobrý deň prajem, ďakujeme za spätnú väzbu so servisom vašej TV Samsung. Negatívna skúsenosť nás veľmi mrzí. 

Nakoľko nevidíme detailne do vášho prípadu (komunikujete s noname poisťovňou a ich zmluvným servisom, rovnako nemáme zmluvné podmienky vašej poisťovne), odporučím vám situáciu diagnostikovať priamo s autorizovaným servisom Samsung a v prípade preplatenia komunikovať s poisťovňou, u ktorej ste si predĺženú záruku zaplatil. Tak sa prípadu dostane prešetrenie kompetentným servisom. 

Zároveň ak nesúhlasíte s postupom poisťovne a ich zmluvného servisu, prosím obráťte sa na ich kontrolné oddelenie.

Prikladám kontakty autorizovaných servisov Samsung:

https://www.samsung.com/cz/support/service-center/

V prípade sťažností na postupy autorizovaného servisného centra sa prosím obráťte priamo na zákaznícku linku Samsung e-mailom na info@samsung.cz,  navedú vás, ako ďalej pokračovať. 

Prajem pekný deň. 

Jenda59
Explorer
Možnosti
Prodejce: FAST ČR Planeo elektro Znojmo
Pojistitel: ERGO pojišťovna a.s.
0 Like
Jenda59
Explorer
Možnosti
Nástupná pojišťovna: SV pojišťovna a.s.
0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Děkuji za poskytnutí konkrétních informací. Tady bude asi problém, že jelikož se nejedná o oficiální eshop samsung.cz, tak my se k žádným konkrétním detailům k Vašemu případu se nedopátráme. Pokud má pojišťovna SV pojišťovna a.s. smlouvu se společností FAST, a mají ve smluvních podmínkách uvedenou klauzuli o nadměrném používání a i jeho definici, tak s tím zřejmě nepůjde nic moc dělat. Osobně bych zkusil na Vašem místě oslovit prodejce, a požadoval doložení toho, že z Vaší straně došlo k přetěžování výrobku. Servis by musel z nefunkčního televizoru vytěžit data o jeho celkovém využití a určit statistiku průměrného využití. 

Společnost Samsung bohužel do tohoto zasahovat nemůže, protože tzv. rozšířená záruka je produkt v gesci Vámi smluvené pojišťovny a prodejce, který Vám televizor prodal. Osobně bych asi ve Vaší situaci zvažoval pořízení nezávislého posudku a s tím konfrontoval pojišťovnu. 

fajnsnek2
Jenda59
Explorer
Možnosti
Děkuji.
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Upřímně řečeno bych nikdy nekupoval TV s hloupým "Smart" TV systémem. Docela omezující. Konkurence nabízí android TV a ještě za zlomek ceny s kvalitní/kvalitnější obrazovkou.
0 Like
MirecMirec
Journeyman
Možnosti
Ach jo, tak teraz neviem, 3 roky 'prevádzky' Tv je málo, plánujem kúpiť novú Samsung telku...🤔
0 Like
Jenda59
Explorer
Možnosti
Víte, já mám spoustu výrobků od firmy Samsung a ještě se mě nic takhle neporouchalo. Po konzultacích se zástupci firmy Samsung jsem se dozvěděl, že žádné maximální hodiny neřeší. Je možné, že se jedná o další podvůdek prodejce a pojištovny. Po té co jsem si zjistil některé skutečnosti,pokud pojišťovna nebude rozumné, tak se obrátím na soud a samozřejmě jim udělám patřičnou reklamu. Sám jsem si v den kdy se mě porouchala TV koupil novou opět od Samsungu a opět 75palců.
0 Like