Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Nefunkční USB hub u monitoru TU87F

(Téma vytvořeno: 13-05-2021 10:52 PM)
460 Zobrazení
vanam
First Poster
Možnosti

Dobrý den,
zakoupil jsem monitor TU87F (https://www.samsung.com/cz/monitors/high-resolution/business-monitor-32-inch-lf32tu870vuxen/) a nefunguje korektně USB hub.

Monitor mám připojen k notebooku (Dell Latitude 5591 a Dell Latitude 5480) pomocí přiloženého kabelu Thunderbolt3/USB-C. Obraz funguje v pohodě, ale když připojím cokoli (flash disk, myš, klávesnice) do dvou USB portů v monitoru, tak je systém nenalezne. Toto je pro mě klíčová vlastnost, pro kterou jsem tento monitor zvolil místo jiného monitoru a samostatné dokovací stanice.

Dočasně jsem problém vyřešil snížením bezpečnosti v BIOSu (v sekci "System Configuration" -> "Thunderbolt Adapter Configuration" z "Security level - User authorization" na "Security level - No Security"). Poté již USB hub funguje. Toto však není udržitelná praktika a chtěl bych co nejdříve toto nastavení vrátit na zpět. Mohli byste mi prosím poradit, jak tento problém vyřešit?

Testováno na OS Kubuntu 18.04 (kernel 4.15.0), Windows 10 Pro (19042.928) / Windows 10 Enterprise (19042.928).

0 Like
4 Odpovědi
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, 

obavam se , ze na toto jsme zde kratci.

Z vaseho popisu vsak vypliva, ze HUB funguje normalne a blokuje ho pouze nastaveni v pocitaci co se zabezpeceni tyce. Tedy ve windowsu.

Doporucuji jestli mate moznost ho zkusit jeste s jinym zarizenim.

Monitor nemam bohuzel moznost otestovat.

Muzete zkusit samsung podporu.

Obavam se vsak, ze v ramci windowsu a nastaveni zabezpeceni atd vam nic neporadi.

Doporucuji zkusit zahranicni reddit, kde by se podobna problematika mohla resit. Pripadne, zdali se zde nekdo s takovou zkusenosti neozve.

S pozdravem

SobicekCze

0 Like
ferda21
First Poster
Možnosti

Dobrý den, potýkám se ze stejným problémem u monitoru S60A USB-C https://www.samsung.com/cz/monitors/high-resolution/s60ua-24-24-inch-ips-uhd-4k-ls24a600ucuxen/

Mohu vás požádat o informaci jestli se podařilo problém odstranit a jak?

0 Like
vanam
First Poster
Možnosti

Nijak jsem to nevyřešil. Prostě jedu na neoptimálním nastavení systému (což si mohu dovolit doma, ale ve firmě bych jim to okamžitě vrátil a koupil něco jiného).

Blbne na dvou noteboocích Dell Latitude. Když na to vzpomenu, tak vyzkouším Acera až ho budu mít doma.

Podotýkám, že monitor od Dellu tímto netrpí (tuším, že máme v práci Dell Professional P2217). Může to být kurvítko Dellu a taky nemusí.

0 Like
ferda21
First Poster
Možnosti

Děkuji za zprávu. Každopádně já to zkoušel na několika PC, několik periférií a kabelů. Výsledek stejný, s windows USB porty na monitoru nekomunikují. Resp. jde do nich proud, USB lampička svítí, drátová myš svítí ale nefunguje. Počítač zařízení vůbec nedetekuje. Pouze pokud je monitor na vstupu z USB-C, např. připojení mobilu přes Samsung DeX, tak všechny porty USB které přes HDMI a DispayPort nešly, najednou fungují. Vypadá to že HW je v pořádku ale je něco v komunikaci s windows a na to jsem krátký. Rozhoduji se jestli jinak dobrý monitor vrátit.

0 Like