Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Nastavení výchozího hlasového asistenta - Alexa (QE65LS03T)

(Téma vytvořeno: 19-03-2021 08:23 AM)
809 Zobrazení
filipjandora
Explorer
Možnosti

Zdravím,

koupil jsem si Samsung Frame TV (model 2020) s tím, že je možné ji ovládat přes Alexu. Přes svůj Echo Dot 2 ji můžu normálně zapínat, zesilovat, ..., ale nemůžu nastavit Alexu jako výchozího hlasového asistenta pro televizi. V nabídce nastavení není nic kromě Bixbyho a aplikace pro Alexu také nejde stáhnout.

Pravděpodobně je to problém české lokalizace, kde není aplikace pro Alexu podporována. Díval jsem se na videa na youtube, kde byla tato aplikace normálně dostupná. Měli jste někdo podobný problém? Dá se to nějak obejít/vyřešit? 

Díky

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den,

osobne mam samsung tv propojenou s google home a ovladam vse skrze chytry repracek..

Dle popisu to mate nastavene stejne jen s alexou.

Jestli to chapu dobre, chcete moci ovladat tv skrze chytry ovladac hlasem a mit vychoziho asistenta alexu.. chapu dobre?

.....

Projel jsem par zahranicnich for a zde stacilo stáhnout aktualizaci v tv... Pote se zobrazilo na vyber z vice asistentu.

Jako prvni bych se tedy zameril na stazeni aktualizaci pro TV v nastaveni. Tyto funkce se odemknou az s poslednimi aktualizacemi, ktere je nutne stahnout.

Pak by se meli zobrazit.

Urcite dejte vedet jestli to pomohlo.

Jestli to nepomuze.. Bude to skutecne nastavenim regionu kdy nektere aplikace a sluzby jsou dostupne v urcitych zemich.

Na telefonu mi vzdy pomohlo zmenit na chvili region pote se mi odemkla moznost novych nastaveni a aplikaci.

Navod jak zmenit region v tv pro zpristupneni vice aplikaci atd prikladam v odkaze v case 1:05

https://youtu.be/f-S72CU5EDk

S pozdravem

SobicekCze

Zobrazit řešení v původním příspěvku

5 Odpovědi
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den,

osobne mam samsung tv propojenou s google home a ovladam vse skrze chytry repracek..

Dle popisu to mate nastavene stejne jen s alexou.

Jestli to chapu dobre, chcete moci ovladat tv skrze chytry ovladac hlasem a mit vychoziho asistenta alexu.. chapu dobre?

.....

Projel jsem par zahranicnich for a zde stacilo stáhnout aktualizaci v tv... Pote se zobrazilo na vyber z vice asistentu.

Jako prvni bych se tedy zameril na stazeni aktualizaci pro TV v nastaveni. Tyto funkce se odemknou az s poslednimi aktualizacemi, ktere je nutne stahnout.

Pak by se meli zobrazit.

Urcite dejte vedet jestli to pomohlo.

Jestli to nepomuze.. Bude to skutecne nastavenim regionu kdy nektere aplikace a sluzby jsou dostupne v urcitych zemich.

Na telefonu mi vzdy pomohlo zmenit na chvili region pote se mi odemkla moznost novych nastaveni a aplikaci.

Navod jak zmenit region v tv pro zpristupneni vice aplikaci atd prikladam v odkaze v case 1:05

https://youtu.be/f-S72CU5EDk

S pozdravem

SobicekCze

filipjandora
Explorer
Možnosti

Děkuji za zprávu, je to tak, jak říkáte. 

Skrze chytrý repráček ovládání funguje, nedaří se mi nastavit Alexu jako výchozího hlasového asistenta v televizi (tzn. i při použití přes ovladač).

Aktualizace je aktuální, tu jsem zkoušel několikrát. Nakonec pomohlo změnit lokalitu podle návodu. Myslel jsem, že se to řídí spíš lokalitou Samsung účtu, než televizí. Díky!

DK89
First Poster
Možnosti

Dobry den Filip, 

chcem sa opytat, ci po zmene lokality sa Vam podarilo rozbehat Alexu a ci ste potom vratli lokalitu naspat a Alexa tam ostala nastavena?

Dakujem za odpoved

0 Like
filipjandora
Explorer
Možnosti

Dobrý den,

po změně regionu v TV na nějaký zahraniční (mám pocit, že americký) byla aplikace pro Alexu normálně mezi aplikacemi ke stažení. 

Jestli po změně zpět zůstane, to nevím. Televize je normálně v češtině a žádné české aplikace nepoužívám, takže jsem neměl potřebu region zpětně měnit.

0 Like
DK89
First Poster
Možnosti

Dakujem pekne za odpoved. Pekny den prajem

0 Like