dátum: 08-02-2021 10:57 PM
Jó napot.
Kb 1 hete vettem egy 65 colos Samsung Q80T-t és ma este vettem észre, hogy megjelent rajta 3 fekete folt és egy pixel hiba.
Lefuttattam az ön diagnosztikát és a teszt képeken is látni tehát nem külső eszköz produkálja a hibát.
Képeket mellékeltem.
Mi a megoldás? Vagy garanciáztatni kell?
Ha igen meddig tart a folyamat?
Üdv.
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
dátum: 09-02-2021 01:50 PM
Mindenképpen márkaszerviz.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
08-02-2021 11:47 PM – szerkesztés: 08-02-2021 11:47 PM
Szia!
A képpontot illetően nem vagyok biztos hogy jótállásra kerülhet sor, a sötét foltok már aggasztóbbak. (Esetleg nem külsőleg rárakódott szennyezést látunk az alsó képen?)
Az általános jótállási jegy az alábbiakat közli le ezzel kapcsolatban:
9.5 Az LCD és a LED kijelzőkön a működésükből eredendően hibás képpontok keletkezhetnek, amelyekre vonatkozóan a Samsung garantálja, hogy a specifikáció megfelel a mindenkori magyar és nemzetközi szabványoknak. Ennek megengedhető mértékéről a Samsung jelen jótállási jegy borítóján található elérhetőségeinek bármelyikén részletes tájékoztatás kapható. Nem áll fenn jótállási kötelezettségünk a specifikáción belüli képpont-hibákért.
9.6 Nem áll fenn jótállási kötelezettségünk az LCD és a LED kijelzőkön megjelenő, az álló képek hosszú idejű megjelenítéséből származó, maradandó módon megjelenő foltokra, illetve alakzatokra, amelyek a kijelzők fizikai tulajdonságaiból származnak. Állóképnek minősül minden olyan képtartalom is, ami nem változtatja a helyét egy mozgó képen belül a képernyőn, mint pl. a tévétársaságok logói, valamint a 4:3-as képarány tartós használata 16:9 képernyőn. Kérjük, gondosan olvassa el a készülék használati utasítását, hogy a fenti jelenség elkerülhető, illetve minimalizálható legyen.
Így azt gondolom érdemes lenne valamelyik márkaszervizzel felvenni a kapcsolatot részletes tájékoztatásért: https://www.samsung.com/hu/support/service-centre/
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 09-02-2021 04:40 AM
Természetesen az volt az első, hogy megnéztem nem-e kosz de nem az és ott a képernyő soha nem volt összefogdosva.
Beégés sem lehet mivel semmi olyan tartalmat nem jelenítettem meg a képernyőn ami oda ezeket a foltokat produkálná.
Direkt azért vettem QLED-et mert több helyen is azt láttam ez nem olyan mint az OLED nem kell tartani a beégésektől.
Életem első Samsung TV-je eddig mindig LG-m volt, ha most csalódni fogok akkor többet soha nem fogom ezt a márkát választani és másnak sem fogom javasolni.
Szomorú, hogy a közel fél millás TV pár hét alatt tönkre megy.
Még a pixel hiba nem is zavaró mert nem látni, de ezek a foltok elég szépen megjelennek ha kicsit már oldalról van nézve a kijelző.
Mindenesetre felhívom majd a szervizt és kikérem a véleményüket.
Köszönöm az infót.
dátum: 09-02-2021 06:00 AM
Azt elfelejtettem mondani, hogy a TV bal felső részéből a szellőző nyílásból furcsa égett elektronika szag áramlik és csak onnan.
Amúgy a fekete foltok szemből nem láthatóak, bal oldalról nézve fekete a folt jobb oldalról pedig fehéres.
dátum: 09-02-2021 01:50 PM
Mindenképpen márkaszerviz.
dátum: 09-02-2021 01:56 PM
Szia,
Ha furcsa, égett szag áramlik ki a készülékből, és az öndiagnosztikánál is hibás, mindenféleképpen vedd fel a kapcsolatot az egyik hivatalos márkaszervízünkkel.
Szép Napot Neked!
dátum: 09-02-2021 04:20 PM
Szia,
A kijelzőn lévő védőfóliát eltávolítottad?
Ennek egy kék színű háromszög alakú lehúzója szokott lenni talán a bal felső sarokba ha jól emlékszem.
Ha nem látsz ilyet akkor ne kezd el a kijelzőt kapargatni még körömmel sem mert megsértheted a kijelzőt. (csak a gyári védőfólia alatti buborékra gondoltam a fotók alapján)
Viszont amennyiben égett szagot érzel én is felkeresnék egy szervizt, vagy felvenném a kapcsolatot a márkaszervizzel.
dátum: 09-02-2021 07:18 PM – utolsó szerkesztés: 10-02-2021 08:40 AM , Tiborko
Azóta természetesen lebeszéltem a dolgot a nagy Samsung szervízzel, szóval hamarosan küldik az illetékest a TV-ért. Remélem itt helyben megcsinálják nem szeretnék TV nélkül maradni.
Vagy legalább valami csere készüléket addig adhatnának.
A képernyő fólia volt az első amit levettem róla miután a helyére került a TV.
Egyedül a TV keretén van rajta még az átlátszó védőfólia.
A fejleményekről majd további infókat írok ide.
dátum: 10-02-2021 02:58 PM
Ma felhívtak a szervizből és kérték hogy mondjam el a hibát, fényképezzem le és küldjem el egy e-mail címre amit küldenek az enyémre. Letettük a telefont.
Na már most én nem adtam meg soha nekik e-mail címet szal nem igazán vágom most mi van.
Hívjam vissza őket vagy mi? XD
De azt mondta a szervizes, hogy helyben lesz cserélve a kijelző.
dátum: 10-02-2021 03:26 PM
Végül SMS-be küldte el az email címet.