Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

DLNA lejátszási probléma

(Témakör létrehozásának dátuma: 22-06-2020 05:38 PM)
3016 Megtekintések
Joc78
Student
Beállítások

Kedves community tagok és support!

Adott egy multi VLAN-os ethernet hálózat. A hálózaton külön VLNA-ban vannak a média lejátszók és külön VLNA-ban van minden egyéb eszköz. A hálózat része egy NAS szerver is, melynek több interface-e van. Az egyik a média lejátszók VLAN-jába van beállítva. Ebben a VLAN-ban több Samsung TV és más egyéb eszköz is telepítésre került. A NAS DLNA-n keresztüli lejátszása minden eszközön probléma mentesen működik, csak a nem rég vásárolt (Samsung QE55Q70RA) TV-nél akadnak problémák. DLNA könytár tallózás tökéletesen működik. Bármilyen tartalom megnyitásakor elindul a lejátszás. Van hang, videó, de pár másodperc után a lejátszás megáll és kiírja, hogy megszakadt a kapcsolat a szerverrel. Minden eszköz kimért(!) cat6 kábelen csatlakozik egy Cisco switch-re. A switchen portot is cseréltem, sőt, magát az switch-et is cseréltem, a jelenség ugyan az. A support-al hosszadalmas levelezésbe kezdtem és hárítanak, azzal, hogy nem támogatott a DLNA, meg hogy nem tudnak garanciát vállalni a NAS-ra. Én nem várom el, hogy olyan eszközre vállaljanak bármit is, amit nem a Samsung gyártott. De azt igen, hogy a DLNA-t támogassa a TV, mert pont ezért lett ez a típus vásárolva! Így is volt feltüntetve vásárláskor a hírdetésben! Továbbá az is érdekes, hogy minden eszközzel tökéletesen működik (másik Samsung TV-vel is), csak pont ezzel a TV-vel nem!

Segitségeteket szeretném kérni, hát ha tudtok valami használható tippet adni. Pl.: TV log-ját mivel tudom megézni, stb.? Leginkább egy jó megoldás érdekelne a problémámra.

2 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

Először mindenképp érdemes lenne egy szoftverfrissítést elvégezni (akár pendrive-on keresztül), illetve egy gyári visszaállítást a készüléken, amennyiben ez még nem történt meg.

Okostévék terén létezik egy debug/szerviz menü, ezt általában az alábbi módszerek egyikével tudod megjeleníteni a távirányító segítségével:

• Bekapcsolt állapotban: Mute + 1 + 1 + 9 + Enter (Ez a nyilak között elhelyezkedő gomb, esetlegesen OK-nak is jelölhetik a távirányítón.)
  • Kikapcsolt állapotban: Info + Settings + Mute + Power
  • Kikapcsolt állapotban: Mute + 1 + 1 + 9 + Power
  • Kikapcsolt állapotban: Mute + 1 + 8 + 2 + Power
  • Kikapcsolt állapotban: Sleep + P.STD + Mute + Power
  • Kikapcsolt állapotban: P.STD + Menu + Sleep + Power
  • Kikapcsolt állapotban: Display/Info + P.STD + Mute + Power
  • Kikapcsolt állapotban: Display/Info + Menu + Mute + Power

Ezen kívül SDK-val van még esélyed napló(k) után nézelődni, illetve hálózaton keresztül, bár ha jól értelmezem ez csak saját fejlesztésű alkalmazással kapcsolatban tud monitorozni.

Mellesleg ha még megvan a hirdetés a DLNA-s funkcionalitással kapcsolatban, engem érdekelne egy kép formájában. 😄

[⚠ A fentebb említett valamennyi módszer helytelen/nem szakszerű használata károsíthatja az eszközt! ⚠]

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
Joc78
Student
Beállítások

Kedves RozvM!

Szoftver frissítés volt, support resetelte a TV-t remote-ban. Egyik sem segített. 😞

Az SDK-s módszer csak az alkalmazások debug log-jára vonatkozik, mást nem tudtam kicsikarni a készülékből.  Más módszereket is szívesen kipróbálok, feltéve ha nem jár a garancia elvesztésével. Szeretnék a végére járni a problémának, csak elég nehézkes, ha nem kapok segítséget.

Első keresésre:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-qe55q60ratxxh-4k-uhd-smart-qled-telev%C3%ADzi%C3%B3-12...

"DLNA Certified"

0 tetszik