Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Go to solution Solved

Original topic:

Disney + Having to uninstall then re-install the app on the TV each time I want to use it.

(Topic created on: 28/05/21 15:20)
33ejb
Apprentice
Options
TV

I've been happily using the Disney+ app on my Samsung TV for the last year without issue.  Over the last month or so though I've found that i have to uninstall then reinstall the app on the TV when i want to use it, otherwise i just get a blue screen, app doesn't even get as far as the Disney+ screen as it's meant to start up.  I uninstall, then re-install through myapps and hey presto it works again (once I re-register the TV with Disney+).  Don't even need to power off the TV - it's just the pain of going throught the install/registration steps each time that is annoying.  

I've tried re-installing the HUB, power off/reset to default of the TV etc. etc.  Nothing makes a difference, only thing that works is deleting the app and re-installing each time i want to use it.  Is this a known problem?  It seems strange that it's just started to happen given I've had no problems previously with the app on this TV.  Btw, my Disney+ account works fine on a newer Samsung TV in another room and via a PS4, mobile phone, laptop etc. etc.  Just this one TV is the problem. 

Samsung TV is 2016 (UE49KU6670) running Tizen 2.4.0 - T-JZMDEUC-1243.2.  Disney+ is running '1.7.3+thanos.05'.

0 Likes

1 Solution


Accepted Solutions
Solution
KholaI
Moderator
Moderator
Options
TV

Hey there @33ejb 

Could you try resetting the Smart Hub, as this tends to fix a lot of issues related to third-party apps? You can do this by heading into Settings > Support > Self Diagnosis > Reset Smart Hub. 

View solution in context

3 REPLIES 3
Solution
KholaI
Moderator
Moderator
Options
TV

Hey there @33ejb 

Could you try resetting the Smart Hub, as this tends to fix a lot of issues related to third-party apps? You can do this by heading into Settings > Support > Self Diagnosis > Reset Smart Hub. 

View solution in context

33ejb
Apprentice
Options
TV

I'll try that although I'm sure i've done it at least once in the last month of troubleshooting.  Isn't that just forcing the re-install of the app anyway?  I thought it might be some form of cache issue from the previous app session but i can't find any sort of option to clear it in the menu system.  As i say i'll give the reset a go. 

 

0 Likes
33ejb
Apprentice
Options
TV

Just wanted to check back in, after 5 or 6 days since reseting the HUB haven't had any further problems.  Thanks for the solution!