o 06-05-2024 11:43 PM
Dobrý den,
asi řeším blbost, ale chtěl jsem se zeptat.
Po čištění obrazovky TV konkrétně: 65 OLED 4K QE65S90C.
Jsem jsi všimnul, že při odrazu světla na obrazovce, je jiná barva odrazů než tam kde jsem to čistil, tak jsem se chtěl zeptat čím to muže být?
Při zapnuté TV když je v místnosti tma, tak je to v pořádku.
Před
Po
Předem Vám děkuji za odpovědi.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 07-05-2024 09:26 AM
TV má od výroby nanesenú antireflexnú povrchovú úpravu. Leštením, s použitím čističov, sa takáto vrstva (podobne ako napr. vosk na aute) dá "zotrieť". Odporúča sa používať iba suchá mäkká handrička (tá, ktorú máte pri tom čističi by mala byť OK).
Každopádne, pokiaľ sa to neprejavuje pri sledovaní TV, tak by som to asi nejako neriešil. Sám som na svoju OLED TV použil aj čistič a doteraz mi to pri sledovaní nijako neprekáža (odrazy sú na obrazovke beztak XY menšie ako pri ostatných TV 😉).
o 07-05-2024 07:21 AM
Dobrý deň.
Záleží na tom, čím a kedy ste obrazovku čistil. Rôzne čističe môžu mať rôzne vlastnosti -> "mastné, suché, olejové". Nehovoriac o tom, že obrazovka by sa nemala nikdy čistiť inak, ako keď je úplne studená.
Na TV môže byť nanesená oleofóbna vrstva, ktorú je teoreticky možné, pri nesprávnom používaní a čistení, "zotrieť".
Vo všeobecnosti sa odporúča používať čistice vhodné pre OLED TV. Niektoré čističe nemusia byť úplne vhodné..
o 07-05-2024 08:45 AM
Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď,
čistil jsem to tímhle, v elektru mi řekli že je to vhodné na OLED, TV předtím nešla tak cca 4 hodiny a byla vypojená z elektřiny, a sprej jsem dával pouze na hadřík, možná jsem to jen blbě rozleštil, ale nevím hlavně mám strach abych to nějak nepoškodil, TV mám 3 měsíce.
Předem Vám děkuji
o 07-05-2024 09:26 AM
TV má od výroby nanesenú antireflexnú povrchovú úpravu. Leštením, s použitím čističov, sa takáto vrstva (podobne ako napr. vosk na aute) dá "zotrieť". Odporúča sa používať iba suchá mäkká handrička (tá, ktorú máte pri tom čističi by mala byť OK).
Každopádne, pokiaľ sa to neprejavuje pri sledovaní TV, tak by som to asi nejako neriešil. Sám som na svoju OLED TV použil aj čistič a doteraz mi to pri sledovaní nijako neprekáža (odrazy sú na obrazovke beztak XY menšie ako pri ostatných TV 😉).
o 07-05-2024 09:32 AM
Moc děkuji za odpovědi, a za uklidnění ☺️
když je zapnutá tak je to Ok, je to vidět trochu při tmavých scénách z úhlu jen, každopádně budu používat radši už jen na sucho.
Ještě jednou moc děkuji za odpovědi.