Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zmiana ścieżki językowej w filmach mkv (dysk zewnętrzny). Samsung Crystal uhd 2020 50tu8005

(Temat utworzony: 29-06-2020 10:44 PM)
4214 Wyświetlenia
januszpiejko
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich!

Mam takie pytanie? Podczas oglądania filmów z dysku zewnętrznego , w formacie mkv, nie mam możliwości zmiany ścieżki dźwiękowej.Jest tylko język angielski przeważnie.  I menu -opcje, nie ma możliwości zmiany języka ani napisów, podczas oglądania filmu.

Jeśli jest taka możliwość prosiłbym was o pomoc.

Dzięki wielkie!!!

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@januszpiejko  I wszystko jasne pozostaje Ci zabawa z converter  e-ac3 do ac3 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@januszpiejko  Nie znam tego modelu, ale jest, możliwość zmiany dzwięku jak i napisów jest napisane na stronie 39.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202006/20200618112133692/NIKDVBEUT-3.0.0_EM_NIKE_EU_PO...

Przechwytywanie.PNG

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@januszpiejko, Czy plik wideo, który odtwarzasz, ma dodatkowe ścieżki dźwiękowe oraz napisy ? Brak możliwości zmiany ścieżki dźwiękowej może być spowodowany, np. tym, że pozostałe ścieżki są w formacie nieobsługiwanym przez telewizor.

januszpiejko
Apprentice
Opcje

Tak na kompie ma inne ścieżki dźwiękowe i napisy. Natomiast telewizor nie ma opcji zmiany ścieżki. Nie widzi innych ścieżek dźwiękowych i napisów . 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@januszpiejko  Czy masz najnowszy firmware wer 1115 ? Czy możesz, pokazać zdjęcia gdzie próbujesz zmienić napisy i ścieżkę dźwiękową?

0 Like
januszpiejko
Apprentice
Opcje

Witam. 

Tak mam najnowszy firmware. 

Wysyłam zdjęcie i opcje które mam. Niestety nie ma tam opcji zmiany ścieżki dźwiękowej. MVIMG_20200630_185022.jpg

IMG_20200630_185011.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@januszpiejko  Jutro udam się do sklepu ze swoimi filmami i sprawdzę, na modelu TU jak będzie.

Obawiam się, że coś nie tak został zrobiony remux. Pokaż jak to wygląda z poziomu komputera przez program mkvtoolnix

Przechwytywanie.PNG

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@januszpiejko, Sprawdź w jakimś odtwarzaczu na komputerze, jakie ścieżki dźwiękowe zawarte są w Twoim pliku i wstaw tutaj zrzut ekranu.

mpc.PNG

januszpiejko
Apprentice
Opcje

W Pliku mkv mam dwie ścieżki dzwiękowe angielska i polska. (na kompie)

Na telewizorze nie ma opcjii wyboru. Automatycznie włącza sie angielski.

IMG_20200630_215502.jpg

0 Like
januszpiejko
Apprentice
Opcje

wysyłam fotkę 

IMG_20200630_220456.jpg

0 Like