Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zawieszanie się Hbb TV na modelu QE55Q7FAMT.

(Temat utworzony: 09-11-2017 07:39 PM)
2637 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Drodzy Forumowicze, teraz to ja potrzebuję Waszej pomocy, ewentualnie potwierdzenia lub zaprzeczenia występowania u Was tego buga.

Problem dotyczy funkcji HbbTV, ale wersji dostarczanej na kanałach Fokus TV, Nowa TV, Eska, Eska Extra oraz Polo TV. W przypadku tych kanałów jest to ta sama platforma. Oczywiście usługa pojawia się i działa prawidłowo, ale tylko w pewnej części lub do pewnego momentu.

Problem dotyczy wykorzystania funkcji zielonego przycisku. Gdy spróbujemy wywołać funkcje pod nim dostęne są one uruchamiana, jest to np. info o programie lub widgety w uruchominych już miniaplikacjach (np. notowania walut). Funkcja uruchomi się, ale usługa łapie zwiechę. Przestaje działać przycisk wstecz i nie ma mozliwości wyjścia z usług HbbTV. Pomaga tylko przełaczenie kanału.

Możecie sprawdzić, czy u Was dzieją się podobne rzeczy? Będę wdzięczny.hbbtv.png

zielony.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A u mnie niestety następuje pełna blokada. Nie działa również czerwony przycisk. Pomaga tylko przełączenie kanału. A co ciekawe widget się pojawia. :face-with-tears-of-joy:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
10 Odpowiedzi
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć Szewcu72

W dniu, w którym pisałeś ten post i w tych godzinach była awaria serwerów firmy OVH co mogło przyczynić się do braku dostępności funkcji, o których wspomniałeś.
Napisz jak sytuacja wygląda obecnie.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdzę jak będę w domu. Jeżeli awaria była 2-3 dniowa to mogło tak być. Ale muszę sprawdzić, bo problem zauważyłem 2 lub 3 dni wcześniej przed napisaniem posta.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Raczej to nie była chwilowa awaria, tylko jest to bug usługi. Nadal łapie zwiechy. :)))

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
I co? Nikt nie może mi potwierdzić tego Buga w usłudze HbbTV?
Nie korzystacie z usług hybrydowych? Może warto zacząć. Na kanałach o których wspomniałem w pierwszym poście jest całkiem darmowe VOD od Eski. Warto sprawdzić ;D

0 Like
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć @Szewcu72

Właśnie przetestowałem VbbTV na kanałach, o których wspomniałeś i mam to samo.
Po wybraniu "HbbTV -> Notowania -> Widget (zielony)" nic się nie pojawia, a zablokowuje klawisz powrotu.
Wybranie czerwonego powoduje powrót do strony głównej HbbTV odblokowując klawisz powrotu.
Ponowne naciśnięcie czerwonego lub strzałki powrotu powoduje zamknięcie HbbTV bez przełączenia kanału.
Problem po stronie platformy nadawcy, zielony klawisz nie jest prawidłowo obsługiwany.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A u mnie niestety następuje pełna blokada. Nie działa również czerwony przycisk. Pomaga tylko przełączenie kanału. A co ciekawe widget się pojawia. :face-with-tears-of-joy:

0 Like
MisiaczekM
Pioneer
Opcje
Dołączę się do postu.
Mam problem z aktywacją HbbTV. W ustawieniach/nadawanie/ustawienia eksperckie/ustawienia HbbTV/ mam zacienione ustawienia włączenia HbbTV. Resztę mogę tj. nie śledź i przeglądanie prywatne.

pozdrawiam
0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @MisiaczekM

Napisz proszę, z jakiego źródła sygnału korzystasz.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@MisiaczekM przejdź na odbiór telewizji naziemnej, użyj funkcji hbb tv i ponownie wejdź w ustawienia. Powinno ruszyć. Gdyby jednak nie pomogło, przeinstaluj aplikację.

Daj znać.