Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wszystkim planującym zakup TV QLED Q7F w połączeniu z Orange dekoder Samsung ICU 100 ODRADZAM

(Temat utworzony: 06-02-2018 05:24 AM)
1772 Wyświetlenia
gajewsg
Student
Opcje

Szerzej opisane:

https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/Problem-we-współpracy-ICU-100-Samsung-z-TV-Samsung-Q7F/m-p...

Zero wsparcia i poszukiwania rozwiązania zarówno ze strony Samsung Polska jak również Orange Polska.

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jak ja "uwielbiam" tego typu porady. 😞 Nie kupię telewizora bo dekoder ma skopsane oprogramowanie 😕
Pisaliśmy już w jednym z wątków na tym forum o problemie z oprogramowaniem dekoderów od Orange. Dzieje się niestety tak, gdy działy programistów polskich platform biorą się za oryginalne oprogramowanie dekoderów. Dzieje się tak dekoderami kilku producentów, a w przypadku Orange problem występuje w przypadku wszystkich dekoderów. 😞 Zobacz co się dzieje w przypadku najnowszego dziecka nc+ - dekodera 4K, tam to dopiero ludzie narzekają i nieważne jaki telewizor mają. Zła implementacja protokołu HDCP spowodowała niemożność lub bardzo utrudnione oglądanie telewizji. Tak się dziej, gdy chcemy zrobić coś po kosztach, żeby było jak najtaniej. Czasami się po prostu nie da.
W przypadku tego modelu tv spróbuj wyłączyć opcję HDMI UHD Color na złączu pod które masz podpięty dekoder, pomaga w przypadku niektórych dekoderów Orange.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
gajewsg
Student
Opcje

Nie wiem w czym problem? Jasno napisalem ze odradzam ten telewizor w polaczeniu z dekoderem, nie napisalem zlego slowa jesli chodzi o TV, wrecz przeciwnie napisalem, ze w mojej ocenie problem jest po stronie dekodera.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
W tym problem, że pisanie w ten sposób sugeruje wadę telewizora, co jest nieprawdą! Czy opisany na forum pomarańczy problem jest twój, czy tylko kogoś cytujesz?
Czy sprawdzałeś jak dekoder pomarańczy współpracuje z nowymi modelami tv innych producentów? Ale podłączenie ma być bezpośrednie do tv a nie przez jakiegoś smart boxa (nawet nie wiadomo jakiego, brak opisu, a modeli na rynku kilka jest).
Całkiem możliwe, że w przypadku tej kombinacji połączeń występuje problem z HDCP.
Mam dokładnie ten sam model tv w połączeniu z WiFiPremiumBox+ od nc+ i nie doświadczam takich problemów. Dekoder bezpośrednio do One Connecta, podobnie jak i inne urządzenia a dźwięk wyprowadzony jest na soundbara ze złącza 2 z ARC.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gajewsg
Student
Opcje

1. Nieczego nie sugeruje.

2. Opisany problem to mój wpis.

3. Współpracuje zgodnie z opisem, w momencie zawieszenia dekoder podłączylem do innego TV bez restartu dekodera- dzialal bez problemu.

4. smartbox  = one connect - po prostu tak go nazywam

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wyłączyłeś opcję o której wcześniej napisałem, sprawdzałeś na innym wejściu?
I widzisz jakie zamieszanie potrafi wprowadzić nazywanie czegoś po swojemu.

0 Like