Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Wi fi w Samsung UE48J5200AW

(Topic created on: 07-11-2018 08:47 AM)
552 Views
AdamStrzelce
First Poster
Options

Witam, problem jest tego typu... Wczoraj zainstalowali mi internet Orange światłowód, nie było możliwości poprowadzić router pod sam TV więc internet w TV podłączyłem przez WiFi, lecz po sprawdzeniu łączą okazało się że ping ma ponad 1000 ms, a prędkość internetu to około 1.5MB/s. .. Dodam że w telefonie jak i laptopie w tym samym miejscu internet mam ponad 58MB/s. Czym spowodowane jest to? Jak mogę usunąć ten problem? Pozdrawiam. 

0 Likes
5 REPLIES 5
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options

@AdamStrzelceJaki masz router od Orange Funbox 2.0 czy Funbox 3.0 ? Po jakiej sieci WIFI jest połączony TV 2.4GHz czy 5GHz ? Czy w loginie do Neostrady masz IPv6 xxxxxxxx@neostrada.pl/ipv6 ? jak wykonujesz pomiar test speed na TV?

0 Likes
AdamStrzelce
First Poster
Options

Router fun box 3.0, tak jest ipv6, nie wiem po jakiej sieci jest podłączone, w jaki sposób mogę to sprawdzić? Speed test sprawdziłem na zwykłej stronie w przeglądarce. Skłoniło mnie do tego fakt że nie mogłem obejrzeć w normalnej jakości programu na Player, ba nawet reklamy się pauzowaly żeby się zbufforowac... 

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options

@AdamStrzelceTo usuń IPv6 z loginu i zapisz tak xxxxxxxxx@neostrada.pl Powinny być dwie różne nazwy sieci WIFI możesz zrobić podział pasma Wi-Fi na przykładzie Funbox 2.0 bo informacje na stronie Orange dla Funbox 3.0 ciężko znaleźć jak zawsze u nich. 

A poza tym nie robi się testu przez przeglądarke na TV dla sieci WIFI 2.4GHz ustaw ręcznie kanał od 6 do 11 dla 5GHz od 36 do 48.

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options

Hej @AdamStrzelce

Czy udało się rozwiązać problem ? Według mojej wiedzy cały problem jest z prefikem IPv6 on powoduje taki problem.

elfface
First Poster
Options
Nie do wiary, że to działa! Tyle się męczyłem z Orange! Dziękuję bardzo :smiling-face: