Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wgniecenia tylnej obudowy Qe65q80aat

(Temat utworzony: 04-02-2022 09:29 AM)
734 Wyświetlenia
Kabook
Apprentice
Opcje

Witam, 

Zakupiłem Tv qled qe65q80aat, na tylnej obudowie jest 9 wgnieceń widocznych na zdjęciach. Po wymienię na kolejny model, sytuacja się powtórzyła 11 wgnieceń, 3 model miał podobnie. Samsung jak i sprzedawca twierdzą, że są to uszkodzenia mechaniczne i gwarancja w tym przypadku nie zostanie uznana. 

Pytanie do posiadaczy tego modelu, bądź 77a, 75a czy mają podobne wgniecenia.

received_502799147926829.jpeg

received_353532233046695.jpeg

10 Odpowiedzi
Paco76
Helping Hand
Opcje
Nie, Reklamuj to, raczej to z winy Sklepu - Magazynowania lub transportowania-mam ten sam Model i w ogóle Pierwszy raz w TV Samsung widzę takie Uszkodzenia, a parę Sztuk już miałem
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Kabook Faktycznie dziwna sytuacja. Napisz, czy była próba montażu telewizora na wieszaku?

Ewentualnie prześlij zgłoszenie do Samsunga dokonają profesjonalnej oceny.

https://www.samsung.com/pl/support/erms1.

Pozdrawiam.

Kabook
Apprentice
Opcje

Cześć,

Telewizor nowy wyjęty z opakowania, to już jest 3 model z takimi samymi wadami, opakowania bez żadnych uszkodzeń. Widziałem jeszcze 3 takie telewizory na ekspozycji z takimi samymi wadami plus 4 został zakupiony z 3 wgnieceniami z serii 77 bądź 75, nie pamiętam. Samsung uznaje to za usterkę mechaniczna jak i sklep. Wgniecenia widać w pozycji montażowej/leżącej więc nie zawsze da się to zauważyć za pierwszym razem. 

Generalnie z TV jesteśmy mega zadowoleni tylko chodzi nam o gwarancję, żeby w przypadku usterki nie odesłano nas z kwitkiem. 

Dzięki za podpowiedzi 

0 Like
Lukasz841
Explorer
Opcje

Witam, właśnie miałem odebrać qe65q80aa i ten sam problem. Sprzedawca myślał że trafił na laika i przyjmę taki telewizor. Chyba z konia spadł. To tylko obudowa twierdził, a co by było jakby w czasie użytkowania się popsuł. Mogę się założyć że zarzuciliby mi uszkodzenie tyłu przeze mnie. Telewizor nie przyjęty. Czekam na nowy, a jak przyjdzie taki sam z taką wada, będę czekał na następny i tak tylko do 3 sztuk, bo wtedy odstąpię od umowy.

0 Like
Kabook
Apprentice
Opcje

Dzięki za info, czyli nie jestem jedyny. Dla wszystkich sprzedawców to tylko obudowa a później to będzie Nasz/klientów problem. Wymieniaj, przy 3 egzemplarzu proponuje najpierw walczyć o rekompensatę za stratę czasu i fatygę, a później odstąpić od umowy. Samsung zamontował wadliwe obudowy, ale nikt się nie chce przyznać. Osobiście widziałem już 10 takich telewizorów. 

Więcej szczęścia przy 2 egzemplarzu ?

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kabook, zerkniesz priv?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Kabook
Apprentice
Opcje

Witam ponownie, @Lukasz841 jak wymiana telewizora.

U nas niestety przy czwartej wymianie sytuacja identyczna, a nawet powiedziałbym że dramatyczna bo ten egzemplarz miał ponad 20 wgnieceń na całej obudowie. Oczywiście telewizor nie przyjęty, ale co z tego skoro ani Samsung ani mediaexpert nie widzą problemu. 

Pozdrawiam i powoli tracę zaufanie do marki Samsung.

Ps. @OleksiiA  wiesz może ile czasu trwa odpowiedź z Działu technicznego Samsunga bo CC to jakaś porażka i nikt nic nie wie 😂

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kabook, generalnie do 24h, ale może być wydłużony czas oczekiwania ze względu na to, że muszą sprawę zweryfikować. Generalnie, z tego, co wiem, to te wgniecenia nie występują powszechnie, więc obstawiam problem z konkretnym sklepem i kurierem, który skakał po opakowaniach, kiedy dostarczał telewizory na magazyn. Ale nie jest to oficjalne info, tylko moje przemyślenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Kabook
Apprentice
Opcje

Dzięki za info, ale dla mnie 5 telewizorów widzianych w domu, 1 kupiony przez znajomych, 4 widziane w sklepach i kolejny od @Lukasz841  to dla mnie od kilka egzemplarzy za dużo. Nikt po tym nie skacze, nikt tym nie rzuca ponieważ opakowania były w stanie idealnym. 

Samsung ma w nosie zgłoszenie bo nie dostałem żadnej odpowiedzi, nikt się prócz Ciebie tym nie interesuje. 

Samsung  jak i wiele innych producentów jedzie na marce a nie jakości. To tylko moje zdanie. 

Pozdrawiam 

0 Like