Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE65NU7472 HDMI CEC z ZGEMMA H2s+

(Temat utworzony: 17-10-2018 09:03 PM)
4050 Wyświetlenia
Joni666
Apprentice
Opcje

Witam, mam problem z konfiguracją Pilota Smart do sterownia dekoderem satelitarnym  ZGEMMA H2S+. Próbowałem wybrać z listy różnych producentów i różne urządzenia, nie pomaga. Czy ktoś miał do czynienia z tymi dekoderami i Samsungiem. Na dekoderach ADB i IPS działało bez problemu.  Może jest jakieś urządzenie kompatybilne z ustawieniami ZGEMMA. Proszę o podpowiedź.  Producenta nie ma w liście :(.

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Joni666Jaką masz wersie firmware ? Czy próbowałeś wpisać recznie model ZGEMMA ?

U mnie na modelu UE40JU6740 po wpisaniu reczynym ZGEMMA znajduje się.

0 Like
Joni666
Apprentice
Opcje
wer 1153.3 (MULTI LANGUAGE): All Windows 2018-10-05. Tak wpisywałem, niby w dostawcy znalazło Zgemma, ale pilot nie steruje dekoderem. Oczywiście ustawienia CEC na dekoderze ustawione.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Joni666To pozostaje czekać na nowszy firmware.

0 Like
Joni666
Apprentice
Opcje
Po pierwsze dzięki za odpowiedź.
Czekanie bezczynnie nie jest moją domeną. Lepiej powiedz gdzie to zgłosić, aby było szybciej. Do supportu?

Na razie rozwiązałem to zmianą sterowania w dekoderze, jest taka opcja przełączenia na pilota np. VU+ (tylko pilot ZGEMMA przestaje współpracować z dekoderem). Działa. Przynajmniej jestem pewien, że problem leży po stronie TV Samsung i braku sterowania danym typem dekodera. 😞
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Joni666W takiej sytuacji pozostaje  tel na infolinie 22 607 93 33 

Najbliższy serwis znajdziesz na stronie internetowej: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

mareq62
First Poster
Opcje

Włączyłem w zgemie pilot evo7 no i jest o dziwo wszystko ok.  

rufer5
First Poster
Opcje

Możesz opisać jak się połączyłeś? 

0 Like
Tolian
First Poster
Opcje

Witam ,mam ten sam problem z połączeniem ,jak kolego zmieniłeś w tunerze pilota na evo7 ?

0 Like