29-10-2020 10:35 AM
Dzień Dobry,
Mam ten TV od kilku dni , niestety zauważyłem ostatnio dziwnie wyświetlanie obrazu - problem dotyczy koloru białego - który wyświetla się z różowawym podcieniem - a obraz mruga jak na starych lampowych telewizorach, dodatkowo cera twarzy postaci w filmie jest czerwonawa - zmiana wyświetlania z trybu dynamicznego na podstawowy i odwrotnie powoduje poprawę jakości - ale tylko na krótki okres.
telewizor jest podpięty nowymi kablami hdmi dla 4k do konsoli ps4,dekodera NC+ , internet po wifi - gdyż takie same objawy są na filmach puszczanych bezprzewodowo/ internet mam światłowodowy 300/300
jakość obrazu w urządzeniach ustawiona na 1080
Można prosić o wsparcie ?
29-10-2020 10:51 AM
@Szturmowiec75 Zadzwoń na infolinie tel. 22 607 93 33 i poproś, o zdalne połączenie sprawdzą, co jest nie tak z twoim TV.
29-10-2020 01:45 PM
15-11-2020 05:06 PM
W sumie nie dzwoniłem na infolinie , bo nie miałem ani filmiku ani większej wiedzy.
Ekran w lewym górnym rogu miewa problemy z wyświetlaniem - obraz migocze i drży.
Pomaga zmiana źródła sygnału do TV - jak problem pojawia się na nc+ to przełączam na netflix lub odwrotnie
wtedy problem zanika.
Coś ewidentnie z tym tv jest nie tak - będę jednak dzwonił na dniach do BOK
07-01-2021 07:48 PM — edytowano 07-01-2021 08:27 PM
Cześć,
Strasznie ten TV humorzasty , po interwencji BOK ustąpił problem z tym migotaniem ,
natomiast teraz straciła się możliwość sterowania z pilota dekoderem NC+ Turbobox+.
Po pierwszym włączeniu TV ta opcja była i działała - teraz mimo wyboru konfiguracji pilota uniwersalnego pilot nie zmienia dalej kanałów.
Mam ostatnie upgrade zrobiony z USB, ten sam dekoder, kable itd.
dzisiaj odłączyłęm z TV kabel hdmi , włączyłem ponownie po paru sekundach i TV próbował samodzielnie odnaleźć urządzenie - niestety nie udało się i wyświetlił komunikat że urządzenie nieznane - mimo iż nadal TV wyświetla obraz z NC+ po hdmi - jakość obrazu spoko
@edit - zmieniłem kolejność kabli - ps4 wykryło się momentalnie , dekoder już nie - więc wina kabli odpada
Podpowie ktoś z Was ?
07-01-2021 08:05 PM — edytowano 07-01-2021 08:29 PM
@Szturmowiec75 Spróbuj ręcznie dodać po modelu ITI5720SX i producent ADB
10-01-2021 12:57 PM
cześć
niestety nie dało to nic , wybierałem operatora jako canal+ oraz ręcznie nc+ , następnie w/w producent i model i w obu przypadkach nie zadziałało
10-01-2021 01:01 PM
Wygląda na problem z firmware z modelami TV z 2019 działa bez problemu ten dekoder.
10-01-2021 01:08 PM
po zakupie , TV bez problemu odnalazł dekoder nc+ i się z nim połączył oraz działał pilot.
jakieś kilka tygodni później wyskoczył błąd że tv nie rozpoznaje dekodera.
mimo iż sygnał leci po hdmi bez problemu , to sterowanie pilotem uniwersalnym nie działa.
dekoder i tv zostały zaktualizowane do najnowszego softu - tv ręcznie , a dekoder pewnie samoczynnie
zastanawiam się czy dekoder zresetować albo zakupić inny kabel hdmi na próbę go połączyć
10-01-2021 01:14 PM
Sprawdź, czy masz tak ustawione w dekoderze ?