Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE49M5572 cienie, pasy na matrycy

(Temat utworzony: 14-06-2018 12:53 PM)
20930 Wyświetlenia
gregorecki21
Pioneer
Opcje

Witam

Od jakiegoś czasu obserwuje na swoim ekranie ( szczególnie z lewej strony ) dziwne cienie i pasy. Jest to najbardziej widoczne na jasnych tłach.  Możecie napisać czy takie zjawisko również występuje w waszych telewizorach? Dodam, że troszke zaczyna mnie to irytować.

Poniżej fotki jak to wygląda

UE49M5572 WhiteUE49M5572 WhiteUE49M5572 YellowUE49M5572 YellowUE49M5572 PurpleUE49M5572 Purple

...

15 Odpowiedzi
3dh
Pioneer
Opcje

To masz trochę inny problem, raczej z samym Windowsem. U mnie w podobnym przypadku na W10 pomogło coś takiego:
- prawy przycisk myszy na głośniku > Dźwięki > zakładka Odtwarzanie, wybierz TV, PPM Właściwości > Enhacements, Disable All
- PPM na głośniku > Dźwięki > zakładka Komunikacja, zaznacz Nic nie rób

0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Niestety, ale te plamy i cienie to już taka przypadłość tych modeli. Miałem również wymienianą matryce ze względu na cienie i prześwietlenia i przez miesiąc było ok, a po miesiącu znów zaczynają pojawiać się białe plamy i cienie.
gregorecki21
Pioneer
Opcje
Marne to pocieszenie ci powiem. Tylko pytanie jest takie czy takie zjawiska powinny być akceptowalne przez konsumentów? To tak samo jakbym kupił samochód z białym lakierem a po miesiącu byłby kremowy z ciemnymi plamami. Kurde co to za czasy są że nic porządnego nie można kupić tylko same złomy. A firmy się jeszcze chwalą ekologią. Co to za ekologią kiedy po 2 latach urządzenia lądują w śmietniku. Ile energi, surowców zmarnowane po to żeby wyprodukować TV na 2 lata użytkowania. Chociaż nie dokona wierzę że te matrycę tak mają. Miałem monitor 10 letni z matrycą MVA i tam jakoś pasów i cieni nie widziałem.
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
Ta informacja, że te matryce tak mają to od serwisanta który u mnie wymieniał. Podczas wymiany już mówił, że nie daje gwarancji na to że ta którą mi zamontuje będzie lepsza od mojej starej. Wg niego ostatnie dobre matryce skończyły się na modelach serii D.
gregorecki21
Pioneer
Opcje

Z twojej wypowiedzi wnioskuję że Samsung pakuje felerne matryce od kilku lat i nic z tym nie robi. Nic tylko bić brawo za takie podejście do klienta.

Może jest ktoś na forum kto wypowie się bardziej fachowo co do matryc montowanych w dzisiejszych ekranach? Co podlega gwarancji i wymianie a co nie? Co ma wpływ na zużycie i żywotność takich matryc? I ogólnie jaka jest ich żywotność?

Mikeru
Explorer
Opcje

Proszę bardzo temat z 2018 roku. Niesamowite, jakość telewizorów Samsung to jakaś kpina! Sprzedają wadliwe matryce. Chyba trzeba mieć szczęście przy zakupie, żeby wszystko było Ok. Sam kupiłem niedawno QLED q70 i mam poziome pasy widoczne nawet przy wyłączonym ekranie, jak włączę to mam efekt brudnego ekranu i pasy również dalej są widoczne. Sam ekran stoi krzywo, dwa martwe piksele od pierwszego dnia... ogólnie masakra. Wszędzie czytam, że w rozmowach z supportem mówią zawsze to samo, że to akceptowalne przez producenta wady... pierwszy i ostatni raz w życiu mam styczność z Samsungiem. Nie polecam nikomu! A to forum powstało tylko po to, by klienci mogli na nim marudzić, bo żadnego z tego pożytku i tak nie ma. 

C93D1015-0633-4E81-A59B-038F2E9DAEAB.jpeg

0A153B0B-C1E4-499B-B859-80626354C3AD.jpeg

0 Like