Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE49M5572 cienie, pasy na matrycy

(Temat utworzony: 14-06-2018 12:53 PM)
20741 Wyświetlenia
gregorecki21
Pioneer
Opcje

Witam

Od jakiegoś czasu obserwuje na swoim ekranie ( szczególnie z lewej strony ) dziwne cienie i pasy. Jest to najbardziej widoczne na jasnych tłach.  Możecie napisać czy takie zjawisko również występuje w waszych telewizorach? Dodam, że troszke zaczyna mnie to irytować.

Poniżej fotki jak to wygląda

UE49M5572 WhiteUE49M5572 WhiteUE49M5572 YellowUE49M5572 YellowUE49M5572 PurpleUE49M5572 Purple

...

15 Odpowiedzi
3dh
Pioneer
Opcje

W moim M5572 nie ma takich pasów, ale tv jest jak nowy, bo miał wymienioną matrycę. Możesz napisać jak długo masz swój tv?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Zobacz czy te objawy, o których piszesz, widoczne są również na obrazie testowym. Funkcja ta znajduje się w menu pomoc techniczna/ diagnostyka/ test obrazu.
Dodatkowo jak możesz, wykonaj zdjęcie na białym tle, stojąc na wprost telewizora.

0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje
TV ma dopiero 10 miesięcy.
0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje

Dziś wieczorem zobaczę na obrazie testowym a narazie zamieszczam zdjęcie na białym tle zrobione na wprost tv.IMG_20180614_084051083.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Po mimo tego, że zdjęcie dalej nie jest wykonane na wprost, bo robione pod kątem z góry, to według mojej oceny nic złego się nie dzieje. Nie są to pasy na samej matrycy, lecz sposób jej podświetlania.
Ale niech w tej kwestii wypowiedzą się eksperci.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje
3dh a dlaczego miałeś wymienioną matryce w swoim TV?
0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje

Wrzucam jeszcze kilka zdjęć, teraz już zrobionych blisko ekranu i na wprost. Nie wiem ale czegoś takiego napewno nie było od nowości TV, śmiem nawet twierdzić że to niestety postępuje. Ogólnie zauważyłem takie pasy podczas wchodzenia w ustawienia TV gdzie całe menu jest na jasnym tle (białym). Te cienie, pasy widać także bardzo dobrze na szarym, siwym odcieniu jak kto woli.

UE49M5572 MENUUE49M5572 MENUUE49M5572 GreenUE49M5572 GreenUE49M5572 WhiteUE49M5572 White

...

0 Like
3dh
Pioneer
Opcje

Miałem małą białą plamę na matrycy. Plama była od nowości.

Przy okazji, zauważyłeś może jakieś problemy z dźwiękiem na urządzeniach podpiętych przez HDMI? Krótkie przerwy raz na jakiś czas?

0 Like
gregorecki21
Pioneer
Opcje
Pod HDMI mam podłączonego tylko kompa i faktycznie ostatnio coś się dzieje z dźwiękiem. Nie tyle co zrywa albo przerywa tylko po przełączeniu obrazu z kompa na TV 2 2 razy zdarzyło mi się że dźwięku wogole nie było. Musze wtedy wejść na kompie w panel sterowania/dźwięk i zrobić test glosnikow. Po tym zabiegu dźwięk się pojawia i jest wszystko ok. Nie wiem czy to wina softu w TV czy może coś ze sterownikami karty graficznej. Mimo tego coś z tym dźwiękiem jest nie tak.
0 Like