09-06-2017 12:53 PM
witam
tv mam juz ok 8 miesiecy,w tym tygodniu pojawil sie mrygjacy pas ok 20cm szerokoscii ok 1/3 wysokosci matrycy od dolu,szczegolnie towidac na przelaczaniu kanalow i gdy jest widoczna ramka z informacja o kanalach (mam cyfrowy polsat),widac takze mrygajacy jasniejszy pas na czarnym tle ,czy to koniec matrycy czy siada elektronika,tv na gwarancji,reklamowac ?,dodam ze w zaleznosci od sutawien obrazu widac tez mryganie na normalnym obrazie np na ustawienia trypu film,czy standardowy,ktos ma jakis pomysl ?
12-06-2017 12:53 PM
12-06-2017 01:11 PM
Hej @sebastiano żeby sprawdzić czy jest to wina matrycy czy źródła to wykonaj test obrazu w Menu>Pomoc Techniczna>Diagnostyka>Test Obrazu, jeśli migotanie będzie widoczne to wykonaj zdjęcie tego efektu i prześlij poprzez formularz w celu weryfikacji. Jeśli migotanie nie będzie widoczne to sprawdź dekoder na innym kablu lub czy występuje to na innych urządzeniach. W momencie, gdy nie będzie to widoczne na zdjęciu to wtedy skontaktuj się z infolinią 0 801 172 678 lub 22 607 93 33.
15-06-2017 11:09 PM
na testowym obrazku tego nie widac,natomiast po podlaczeniu dvd czy laptopa,na roznych kablach i wejsciach efekt jest ten sam,bardziej widoczne mryganie jest na ciemnych scenach i jest ono caly czas bardziej lub mniej widoczne,przez matryce przechpodzi jasniejszy pas,nagralem to telefonem i w tym miejscu mryga obraz
15-06-2017 11:45 PM
tak to wyglada https://www.youtube.com/watch?v=oHglcuYPco0
16-06-2017 12:50 PM
To tak jak wcześniej napisałem zapraszam do kontaktu z infolinią techniczną Samsung pod numerem 22 607 93 33 lub 801 172 678 w celu zgłoszenia.
19-11-2018 02:44 PM
Mam podobną ,ale gorszą wadę. Serwis nie widzi problemu!
tv Samsung 75mu8002. Tv od początku miał wadliwą matrycę, która została od razu wymieniona na nową (stara miała straszny clouding jakby powypalane obszary na plazmie).
Po wymianie matrycy na nową (podobno nowszej generacji jak twierdzi serwis) powidoki te też są, ale dużo mniej widoczne, jednak występują dziwne zjawiska z ekranem, pojawiają się artefakty w postaci wahań gammy w różnych obszarach ekrany w pionie, takie przygaszanie i rozświetlanie ekranu w pionowych pasach ok 15-20cm szerokości i całej długości ekranu, widoczne szczególnie po bokach ekranu. Zjawisko można zaobserwować tu, nagrałem je telefonem, oczywiście na żywo widać to dużo wyraźniej:
https://drive.google.com/open?id=1syYtQ3OH_WmjhI60pIbRbrTEXszlOh0A
https://drive.google.com/open?id=18eUm2F4Gk1Zo9ZmlWaFaSg_WNBSPwgtN
Występuje ono szczególnie po włączeniu opcji "wyraźny ruch led", jednak bez niej także, ale jest mniej widoczne.
Dotyczy to scen w ciemnych, ale widać to także w menu tv i pojawia bez względu na źródło.
Poza tym przy ustawieniu ekranu na jaśniejszy np. dynamiczny pojawia się straszny flickering, czyli migotanie jakby ekran podświetlały jarzeniówki z rzęźnika a nie ledy, a ekran miał z 30hz, wzrok się bardzo męczy i nie da się oglądać. Niestety ciężko to zarejestrować telefonem.
Serwis natomiast nie widzi problemu otrzymałem dziś odpowiedź:
"Telewizor jest sprawny technicznie, a obserwowane zjawisko (przy ustawieniach indywidualnych takich jak u Pana) jest cechą produktu a nie jego wadą."
Robią ze mnie debila, takie zjawisko nie występowało na starej, wymienionej matrycy.
Co wy na to?
19-11-2018 03:13 PM
@brande2A po co zakladaż nowy temat jak tu napisałeś ?
19-11-2018 05:17 PM
a dlaczego nie? Myslisz ze wszyscy przejżą jeszcze raz stary post bo ja wspomniałem o swojej usterce?
19-11-2018 05:57 PM
@brande2Proponuje Ci Kontakt z Działem Reklamacji a pisanie na forum nic Ci nie da i nie rozwiąże twojego problemu.