Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

TV QE55Q67RAT w smartthing nie może się zarejestrowac błąd 15-200

(Temat utworzony: 16-09-2022 11:26 PM)
1412 Wyświetlenia
Morfeusz79
Explorer
Opcje

Witam. Mam problem z zarejestrowaniem telewizora w sieci smartthings. Aplikacja wykrywa telewizor, telewizor widzi telefon, po wybraniu dodaj urządzenie pojawia się kod na tv, wszystko idzie ładnie po 75%, gdzie jest rejestrowanie ekranu w sieci. Po dłuższej chwili pojawia się komunikat, że jest problem , siecią kod błędu 15-200. Tv to QE55Q67RAT, telefon to S20+, internet z Orange z funbox 2. Tv i telefon połączone przez WiFi,  dodatkowo tv po kablu. Próbowałem już restartów, odinstalowywani i ponownego instalowania smartthings, nic nie pomaga. Proszę więc o pomoc.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jakby Ci nie zależało na kablu, to odłącz go i zostaw TV tylko na Wi-Fi. I spróbuj ponownie połączyć TV z aplikacją na telefonie. Telefon i TV muszą być połączone z jedną siecią, czyli jeśli TV połączysz przez 2,4 GHz, to telefon również musi być w z nią połączony, to samo tyczy się 5 GHz. Jeśli nic to nie da, to będzie tak, jak napisał @vdsl2.
Morfeusz79
Explorer
Opcje
Właśnie przełączyłem tv na połączenie WiFi, niestety nic nie pomogło. Widziałem jeszcze na routerze opcję dzielenia 2.4 i 5 GHz. Czy to może pomóc? Trochę to dziwne, że nie można zarejestrować, bo jak tylko włączam smartthings na telefonie, lub gdy rejestracja się nie uda, to praktycznie od razu wyskakuje, że znaleziono nowe urządzenie w pobliżu i czy chcę je dodać.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje

Musisz kabel odłączyć. Nawet jeśli ręcznie połączysz TV z Wi-Fi, to jeśli kabel jest w TV, to przy następnym uruchomieniu, TV i tak połączy się z siecią po kablu. TV i telefon muszą być w jednej sieci. Wybierz sobie którąś, czy 2,4 GHz, 5 GHz, obojętnie. Tylko oba urządzenia muszą być w jednej. Jeśli z automatu nie można połączyć, wybierz w apce ręczne dodawanie sprzętu. Znajdź swój model TV i spróbuj połączyć TV z telefonem. 

Obsługiwane modele 

0 Like
Morfeusz79
Explorer
Opcje
Po ponownym włączeniu tv pyta czy połączyć kablem, więc cały czas utrzymuję połączenie WiFi. Zmiana częstotliwości też nie pomaga, poza tym cały czas i tak mam wybór na tv tylko WiFi 5Ghz. W haśle internetu też nie mam żadnych znaków poza literami i cyframi. Dziwi mnie tylko fakt, że wszystko działa pięknie, tv od razu jest znajdowany przez apke, dopiero na czwartej kropce jest problem. Zauważyłem właśnie, że w smartthings w tv też jest problem. Kręci kółko i wyskakuje komunikat o problemie z siecią. Oczywiście wszystkie inne aplikacje jak netflix czy Disney działają bez problemu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Morfeusz79  Czy próbowałeś się zalogować na tą stronę?

https://account.smartthings.com/

Czy wcześniej miałeś podłączony TV z telefonem?

Morfeusz79
Explorer
Opcje
Teraz się zalogowałem na tą stronę. Nie ma tu jednak żadnych urządzeń i z jej poziomu chyba nie można dodać. Tak, wcześniej był zalogowany w innej lokalizacji i połączony z inną siecią i innym telefonem. Ale został zresetowany i wylogowany. Próbowałem już zmieniać hasło i nazwę sieci na taką bez -, ale to również nie przyniosło efektu. Dodam, że jak wchodzę na smartthing na tv, to kręci kółko po czym jest komunikat: Nie można nawiązać połączenia z serwerem. Sprawdź ustawienia sieci lub spróbuj ponownie później.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Morfeusz79 Jak się nie mylę to TV powinien pozostać nie zależnie czy resetowałeś TV czy telefon.

Jak masz możliwość to udostępnij Internet z innego urządzenia i zobacz czy uda się

https://smartthingspolska.com/2020/06/05/najczestsze-problemy-techniczne-w-smartthings-hub-i-przy-do...

Morfeusz79
Explorer
Opcje
Niestety nadal bez efektów. Usunąłem IPv6 z loginu, wymusiłem IPv4, Zmieniłem nazwę sieci i hasło, resetowałem tv i telefon, instalowałem na nowo smartthings w telefonie, wymusiłem łączenie na jednym pasmie 2,4Ghz, teraz udostępniłem internet z telefonu, wyłączyłem zabezpieczenia, połączyłem drugi telefon s9+ z tą siecią I telewizor I niestety nadal to samo.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie mam już żadnych pomysłów co może być nie tak. Jaką masz wersję firmware w TV?

Morfeusz79
Explorer
Opcje
Nie sprawdzałem numeru, ale aktualizacje próbowałem robić, krzyczy że jest najnowsza
0 Like