Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor UE50MU6102K problem nie widzi odtwarzacza dvd

(Temat utworzony: 23-05-2018 09:31 PM)
1670 Wyświetlenia
agusia101219
First Poster
Opcje

Witam! Mój telewizor UE50MU6102K nie widzi podłączonego za pomocą kabla optycznego odtwarzacza dvd. Również nie wiem jak zmienić wejście hdmi na av. Dziękuję za odpowiedzi :smiling-face:

0 Like
5 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Kabel optyczny służy do połączenia tv z systemem audio, nie da się połączyć tv z DVD za pomocą tego kabla.
Jakie wyjścia masz dostępne w Twoim odtwarzaczu?

0 Like
agusia101219
First Poster
Opcje

Rozumiem, niestety to jest dvd starego typu złącza skopiowane z strony producenta: "Euroscart (z RGB), komponentowe, S-Video, kompozytowe, cyfrowe wyjście audio (elektryczne i optyczne), wyjście audio 5.1, USB, czytnik kart pamięci SD, MMC i MS"

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
agusia101219
First Poster
Opcje

To jest dvd Manta Prince 4. Ale chyba w najbliższym czasie kupimy jakieś nowe najlepiej z Samsunga. Tego dość długo nie używaliśmy i był potrzebny jednorazowo kiedy wynikł właśnie ten problem z podłączeniem.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Do czasu zakupu nowego sprzętu można w taki przypadku skorzystać z konwertera.konwerter.jpg

Dostępne zarówno w sklepach rtv jak i na serwisach aukcyjnych. Cena od okło 150 PLN w górę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like