Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor Samsung QLED Q7FN i dekoder ORANGE ICU 100 - jednym pilotem?

(Temat utworzony: 18-11-2019 03:47 PM)
800 Wyświetlenia
ayahuasca1
Explorer
Opcje

Kupiłem tv Samsung Q7FN i przymierzam się do podpisania umowy na telewizję z Orange. Z tego co wiem, dostanę dekoder ICU 100.

Czy jest jakakolwiek możliwość, aby sterować TV i dekoderem jednym pilotem?

Np. ten pilot od Q7FN to niby Smart Control i powinna być możliwość sparowania go z dekoderem. 

P.S. Jest jeszcze możliwość wybrania dekodera IWU 200, ale to raczej niewiele zmienia. 

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ayahuasca1  Na pewno będzie możliwe sterowanie dekoderem ICU 100 z pilota od TV tylko podstawowa obsługa jak przełączanie kanałów włączanie i wyłącznie co do dekodera  Sagemcom IWU 200 to nie wiem, czy jest on dostępny w liście TV zapewne będzie  za jakiś czas

0 Like
Krzyku
First Poster
Opcje

Cześć,

Wie ktoś gdzie można znaleźć listę komend do sterowania po IP dekoderem Orange ICU 100 (Samsung GX-PL680EK)

Pozdrawiam,

Krzyku

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krzyku  Nigdzie ich nie ma bo ten dekoder jest przerobiony przez Orange.

Krzyku
First Poster
Opcje

@vdsl2

Dzięki za odpowiedź. Wiesz może na jak TV Sony Bravia potrafi sterować załączeniem tego dekodera? Nie zawsze to działa ale kilka razy mi się to udało.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To pytanie nadaje się na forum Sony  lub forrum Orange a nie Samsunga.Orange do tego dekodera wrzucił swój soft.

Krzyku
First Poster
Opcje

Tak się zafiksowałem pilotem wifi do tego telewizora, że nie zorientowałem się, że ma on również diodę IR i może się nauczyć kodów. Włącza więc dekoder podczerwienią

0 Like