Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor nie odtwarza filmów

(Temat utworzony: 12-09-2020 05:48 PM)
8632 Wyświetlenia
malpa331
Student
Opcje

Witam byłem szczęśliwym posiadaczem 3 tv Samsunga jednak w ostatnim z serii 5 napotkałem na problem z odtwarzaniem filmów z formatem avi itp. Jednak poradziłem sobie z tym szybko , film odtwarzałem z komputera klikając na niego PPM I ODTWARZAJ NA , to w zupełności załatwiło sprawę . Jednak namówiłem rodziców na zakup tv Samsung kupili serii 7 model Ue55tu7192u , wielkie zaskoczenie spotkało mnie gdy okazało się że w tym przypadku PPM myszy nie pomaga . Na tv pokazuje się komunikat nieobsługiwalny format czy coś w tym rodzaju . Nie wspominając już że tv nie może znałeś żadnego kanału kablowego , gdzie wcześniejszy Panasonic sobie z tym radził . Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Jak można coś zaradzić ? Z Góry dziękuję za każdą próbę pomocy 

0 Like
21 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @malpa331
Czy telewizor posiada najnowsze dostępne oprogramowanie ?
0 Like
malpa331
Student
Opcje

Telewizor został wczoraj zakupiony więc sądzę że tak 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Lepiej sprawdź, jeśli możesz. Często zdarza się, że telewizor choć nowo zakupiony posiada starsze oprogramowanie.
0 Like
malpa331
Student
Opcje

A to może mieć znaczenie :smiling-face:

Czy zrobię to poprawnie według tego poradnika ? 

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-aktualizacja-oprogramowania-w-telewizorach-s...

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
1.Tak, aktualizacje naprawiają znalezione błędy, dodają nowe funkcjonalności do urządzenia lub obie te rzeczy naraz.
2.Aktualizacji możesz dokonać na dwa sposoby:
- Opisany w poradniku
- Podłączyć telewizor do Internetu, jeśli jest taka możliwość. Znaleźć w ustawieniach zakładkę pomoc techniczna ->Aktualizacja oprogramowania -> Aktualizuj teraz.
Urządzenie samo pobierze i zainstaluje aktualizacje. Pozostaje później tylko sprawdzić czy zainstalowana wersja na telewizorze pokrywa się z dostępną na stronie Samsung.
malpa331
Student
Opcje

Czyli teoretycznie ta funkcja powinna działać na tym tv jak na poprzednikach ? Czy takich informacji nie mamy ? I okaże się po sprawdzeniu aktualizacji ?? Jeżeli nie aktualizację to cos jeszcze mogę zrobić ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@malpa331  Najnowsza wersja firmware 1302 zawiera jedynie takie poprawki.

• Zdjęcia 108 MP z Galaxy S20 są teraz obsługiwane
  • Ulepszenia Q-Symphony

Zapoznaj się z instrukcją od strony 97 do 103 

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202003/20200316132410459/KT2DVBEUT-1.0.2_EM_KANT_EU_PO...

malpa331
Student
Opcje

Właśnie przeczytałem ale szczerze dużo mi to nie dało 😕

0 Like