Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor nie może połączyć się z internetem

(Temat utworzony: 26-01-2017 08:47 PM)
116577 Wyświetlenia
MateuszE
First Poster
Opcje

Witam,

W tym tygodniu zakupiłem telewior  SAMSUNG Model: UE40K5572SU. Na chwilę obecną każda próba połaczenia się z siecią WiFi nie dochodzi do skutku(Telewizor widzi sieć, ale nie może się z nią połączyć). Próbowałem rozwiązać problem poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych - niestety nie przyniosło to żadnego rezultatu. Ponadto w pierwszy dzień użytkowania łączył się on bez problemu z siecią. Proszę o jakieś sugestie jak rozwiązac ten problem

Pozdrawiam

149 Odpowiedzi
ps79
First Poster
Opcje
WIFI 2.4GHz
0 Like
laki439
First Poster
Opcje

Sprawdź na otwartej sieci czy zobaczy ją?
Jak nie zmień kanał na niższy i wówczas zobacz czy widoczna jest sieć

0 Like
ewe377272
First Poster
Opcje
Po kilku latach w telewizorze Samsung przestał działać, od tygodni nie można się połączyć pomimo resetowania routera, telewizora, sprawdzania hasła
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ewe377272 Jaki masz dokładny model TV? Jaka informacje się wyświetla podczas łączenia?

kuuubsonik
First Poster
Opcje
Cześć wszystkim,
codziennie borykam się z problemem dotyczącym braku połączenia z WiFi podczas uruchamiania telewizora. Gdy chce od razu włączyć jakąkolwiek aplikacje, np. YouTube, Netflix itp. to się ona nie włącza i wyświetla się poniższy komunikat:

"Aktualnie brak połączenia sieciowego. Przejdź do Ustawień sieci i spróbuj połączyć się z Internetem"

Resetowałem router, od nowa wpisywałem hasło do telewizora i nic nie pomogło. Dopiero gdy pod powyższym komunikatem kliknę przycisk "Połącz" to się ponownie łączy i wszystko działa. 

Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc, telewizor jest stosunkowo nowy, na początku nie miałem tych problemów, ale teraz mam ten problem naprawdę przy każdym uruchomieniu telewizora, kilka razy dziennie.

Model: QE65Q80A

Pozdrawiam.

0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
może Zaczyna się coś dziać z Modułem Wi-Fi ? -na początek, może kontakt z Serwisem Samsunga coś Pomoże -zdalna Diagnostyka. itd
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kuuubsonik  Czy robiłeś reset prądowy czyli wyłączenie TV od zasilania na kilka minut?

Jaką masz wersję firmware w TV?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65Q80AATXXH/#downloads

asipakws
Student
Opcje

Cześć,

Próbuję naprawić telewizor Samsung F6500 moich rodziców, który od kilku tygodni przestał łączyć się z Internetem. Oto moja diagnoza: telewizor nie łączy się z Internetem za pośrednictwem sieci Wi-Fi lub Ethernet u zwykłego dostawcy. Kiedy używam telefonu 4G jako punktu dostępu, telewizor łączy się normalnie.

Oto rozwiązania, które już wypróbowałem i które nie zadziałały:

- Resetowanie routera ISP + zmiana jego adresu IP

- Reset do ustawień fabrycznych telewizora Samsung (za pomocą menu Autodiag i tajnego menu, do którego można uzyskać dostęp, naciskając różne przyciski na pilocie)

- Zmiana DNS na 8.8.8.8 lub 8.8.4.4.

- Aktualizacja oprogramowania sprzętowego

- Zadzwoń na infolinię dostawcy usług internetowych

Moje pytania to:

- Czy możliwe jest przywrócenie ustawień fabrycznych obejmujących połączenia sieciowe?

- Czy ktoś miał dokładnie taki sam problem jak moi rodzice?

- Nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych telewizor nadal wyświetla komunikat, że oprogramowanie jest aktualne. Czy można usunąć zaktualizowane oprogramowanie?

Nie mam już opcji, a Smart Hub jest teraz bezużyteczny. Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@asipakws  napisał(a):

Moje pytania to:

- Czy możliwe jest przywrócenie ustawień fabrycznych obejmujących połączenia sieciowe?

- Czy ktoś miał dokładnie taki sam problem jak moi rodzice?

- Nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych telewizor nadal wyświetla komunikat, że oprogramowanie jest aktualne. Czy można usunąć zaktualizowane oprogramowanie?

Nie mam już opcji, a Smart Hub jest teraz bezużyteczny. Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana!

@asipakws  Nie ma takiej możliwości ani resetu czy też wgrania starego FW  czy obecnego.

Czy prosiłeś o wymianę rotera na nowy?

Kebul
Apprentice
Opcje

Wg mnie problemy robi Firewall w routerze. Jeżeli masz dostęp do ustawień routera, to spróbuj w nim pogrzebać.

LS03BAU
0 Like