Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tęcza na obrazie i ziarenka

(Temat utworzony: 16-12-2021 12:46 AM)
3262 Wyświetlenia
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Hej, użytkuje telewizor Qe65QN91. Od nowości w sumie jest problem ponieważ kiedy mam zapalone światło w pomieszczeniu są straszne odbicia teczy które przeszkadzają w użytkowaniu tv. Tęcza rozciąga się na ponad połowę tv niestety. Druga sprawa to ziarnistość obrazu na netflix. Przy oglądaniu serialu (np. Peaky Blinders) obraz jest okropny, same ziarenka praktycznie. Jakieś rady? Zgłaszać gdzieś c może kalibracja pomoże?
0 Like
40 Odpowiedzi
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Zdjęcie poglądowe teczy😶IMG-20211117-WA0048_65560_1639612041.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Quantiss7  Jak możesz wrzuć zdjęcia/film z tym problemem?

Wsparcie techniczne e-mail

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje
Czy owa "tęcza " występuje tylko w Netflix?
0 Like
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Tęcza występuje w każdej sytuacji. Jeśli chodzi o piasek to zdjęcie poglądowe wstawiamVideoCapture_20211216-084137_69787_1639640497.jpg
0 Like
Mati_PL
Journeyman
Opcje
Tylko przygotuj się, że jeżeli zgłosisz sprawę na serwis to na długo pozbędziesz się TV, ja czekam miesiąc i dalej brak konkretów, a pisanie maili do działu reklamacji też nic nie daje. Ogólnie odradzam jakikolwiek kontakt z firmą Samsung
0 Like
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
A co się stało z twoim TV i jaki model?
0 Like
Mati_PL
Journeyman
Opcje
QN85, problem z matrycą
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Matryca do wymiany w serwisie obraz powinien być czysty bez żadnych zniekształceń
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Quantiss7, Czy ziarnistość obrazu występuje na każdym źródle niezależnie od oglądanej treści ? Może po prostu ten konkretny serial jest w takiej jakości. Jeśli chodzi o tęczę, to oglądając telewizory w sklepach, też zauważyłem taki efekt i wymiana matrycy raczej tu nie pomoże, ale mogę się mylić.

0 Like