06-11-2021 05:09 PM
Witam,
Kilka tygodni temu zauważyłem, że podczas oglądania HBO GO na telewizorze SUHD UE43KS7500S nie są wyświetlane napisy. Żadna zmiana w menu NAPISY nie działa, tzn ani ustawienie na polskie ani angielskie ani żadna wielkość. Po prostu napisów nie ma. Początkowo myślałem, że to kwestia filmu - ale ostatnio przyjrzałem się sprawie i nigdzie na HBO GO napisy nie działają. Dodam, że korzystałem z tej aplikacji od kilku lat i jeszcze kilka miesięcy temu napisy działały normalnie. Nie mam tego problemu na żadnej innej platformie streamingowej.
Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem?
06-11-2021 06:36 PM
06-11-2021 06:52 PM
Na komputerze działa normalnie z napisami.
06-11-2021 06:52 PM — edytowano 06-11-2021 07:00 PM
Napisałem do HBO GO bezpośrednio ; nie korzystam z UPC
06-11-2021 06:58 PM
06-11-2021 07:52 PM
Właśnie nie byłem w stanie odinstalować HBO GO, opcja była wyszarzona i telewizor nie pozwalał usunąć tej apki. Znalazłem jednak opcję przeinstalowania z menu My Apps. W międzyczasie odpisali z HBO GO - wkleję odpowiedź bo po tych krokach problem rozwiązany, może komuś jeszcze pomoże.
'Dokonaliśmy resynchronizacji konta z poziomu naszego systemu.
Uprzejmie prosimy o odinstalowanie aplikacji na TV, odłączenie TV od prądu na ok. 15 minut oraz reset routera na ok. 30s. Następnie należy zainstalować aplikację HBO GO. Konieczna będzie również aktywacja urządzenia. Należy wykonać ją logując się do konta na przeglądarce komputera/laptopa lub aplikacji na urządzeniu mobilnym (Ustawienia >> Urządzenia>> Aktywuj nowe urządzenie).
Jeżeli wciąż będzie problem z wyświetlaniem napisów, uprzejmie prosimy dodatkowo zaktualizować system operacyjny TIZEN (menu na pilocie -> ustawienia -> pomoc techniczna -> aktualizacja oprogramowania -> aktualizuj teraz/włącz aktualizację automatyczną oraz dokonać resetu SmartHub (menu na pilocie -> ustawienia -> wsparcie -> opieka serwisowa -> autodiagnozowanie > resetuj Smart Hub).'
08-11-2021 09:06 AM
@Members_gza0IXw, super, że udało się rozwiązać problem! Możesz oznaczyć swoją wiadomość jako rozwiązanie, żeby innym użytkownikom było łatwiej go znaleźć.
12-11-2021 12:08 PM
Hej, możesz dokładnie opisać jak przeinstalowałeś tę apkę HBOGO? Mam dokładnie ten sam problem, tylko na TV Samsung - na kompie i telefonie działa bez zarzutu. Resetowałam już SmartHub dwukrotnie i nie pomaga.
Natomiast samej aplikacji nie mogę odinstalować. Będę wdzięczna za pomoc.
12-11-2021 12:12 PM
@Anett_P, podaj dokładny model Twojego telewizora.
12-11-2021 12:54 PM
U mnie trzeba w menu Home wejść w MyApps, wybrać ikonę HBO GO i nacisnąć i przytrzymać na pilocie "OK". Wtedy wyświetla się rozwijane menu i tam jest opcja "przeinstaluj" (albo "instaluj ponownie").