Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart View - telefon nie widzi TV

(Temat utworzony: 13-12-2018 01:35 PM)
51882 Wyświetlenia
C13ply
Explorer
Opcje

Witam,

jak w temacie. Wczoraj zakupiłem TV Samsung UE55NU7092 i zacząłem odkrywać funkcje Smart. Jedną z nich jest SmartView, więc szybko pobrałem aplikację na telefon (posiadam Samsung Galaxy J3 z 2016). Telewizor i telefon są połączone bezprzewodowo z tą samą siecią. Gdy wcisnąłem na telefonie "szukaj" niestety nie odnalazło mojego TV 😕

Przejżałem forum, ale nie znalazłem rozwiązania.

0 Like
73 Odpowiedzi
Dran
Explorer
Opcje

U mnie o tyle pomogło, że po podłączeniu raz przez 2,4GHz komputer zaczął działać przez 5GHz. Magia. :face-with-tears-of-joy: Telefon niestety dalej wymaga zmiany sieci. 

Zobacz, czy router pozwala na ustawienie dwóch sieci równolegle, wtedy przepinasz tylko urządzenie z jednej do drugiej, nie musisz nic więcej na routerze robić. Tylko TV musiałbyś na 2,4 GHz ciągle trzymać. 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

U mnie bez problemu działa po danych komórkowych i nie muszę być podłączony do sieci WiFi.

Screenshot_20201122-090931_Smart View.jpgScreenshot_20201122-090943_Smart View.jpgScreenshot_20201122-091010_One UI Home.jpgScreenshot_20201122-091029_One UI Home.jpg

parza
First Poster
Opcje

Witam.

Próbuję rzutować obraz z telefonu na projektor poprzez SmartView/SmartThings. Telefon na 10 prób wyszukuje projektor może raz lub dwa - łączy i działa. Po rozłączeniu lub wyłączeniu projektora znowu jest nie widoczny. Gdzie może leżeć przyczyna? Telewizor dla przykładu widoczny jest za każdym razem a projektor nie. Reset do ustawień fabrycznych nie pomógl. Soft aktualny.

pozdrawiam

0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Ja miałem podobny problem przez jakiś czas przez niestabilne Wi-Fi. Sprawdź czy wszystkie urządzenia prawidłowo pracują w sieci.
0 Like