Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE55NU8052T - problem z gwarancją, martwe piksele

(Temat utworzony: 01-12-2020 08:17 PM)
2494 Wyświetlenia
Dayziak
Apprentice
Opcje

Cześć wszystkim, jestem posiadaczem wyżej wymienionego TV. Pewnego razu zauważyłem czarny paseczek gdy na tv wyświetlany jest jasny obraz, myślę, że na zdjęciach jest to dość widoczne. Mam pytanie do społeczności, czy to są faktycznie martwe piksele i czy mogę walczyć z Samsungiem o uznanie gwarancji? Wygląda to trochę jak brud ale przy wyłączonym tv i świeceniu w to miejsce mocną lampką nie widać żadnego paprocha. Zgłaszałem to do Samsunga, najpierw stwierdzono, że obraz nie ma żadnych wad przeze mnie opisywanych ale polecono kontakt z serwisem, rozmowa z serwisem urwała się w momencie gdy potwierdziłem im, ze przy wyłączonym TV nie widać tam żadnych zabrudzeń, kolejny telefon do Samsunga skończył się na tym, że Pan konsultant zauważył czarny paseczek na ekranie, stwierdził, że to martwe piksele i że jest zbyt mało i są w takim miejscu, że gwarancja nie zostanie uznana. Gwarancja kończy mi się 4 stycznia 2021, TV jak na leda nie był tani dlatego chciałbym mieć pewność czy mogę jeszcze coś wywalczyć gdyż nie wydaje mi się żeby były to martwe piksele a nawet jeśli to ich ilość powinna kwalifikować się do uznania gwarancji. 

4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dayziak  Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Dayziak
Apprentice
Opcje

A Autoryzowany Punkt Serwisowy nie powinien przyjechać i sprawdzić usterki? W trakcie kontaktu z Serwisem, o którym wcześniej wspomniałem na wstępie powiedziano mi, że tak daleko nie jeżdżą a był to najbliższy serwis autoryzowany Samsunga. Tak trochę dziwne bo tego typu serwis firma powinna zapewnić na każdym obszarze sprzedaży swoich produktów.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dayziak  Możesz też reklamować u sprzedawcy z tytułu rękojmi.

0 Like
pyoter
Navigator
Opcje

Gdyby każdy technik z serwisu jeździł i "sprawdzał" tak zwane "usterki", to na serwis/naprawę telewizora czy innego sprzętu Klient czekałby przeciętnie 2-3 miesiące 🙂 Dlatego potencjalne usterki są weryfikowane za pomocą e-mail/telefon i dopiero w przypadku ich uprawdopodobnienia wysyłany jest serwis bezpośrednio do Klienta. Jeżeli Klient nie zgadza się z opinią zdalną, to zawsze może sam się pofatygować do serwisu ze sprzętem. To chyba całkiem normalna procedura.

0 Like
Dayziak
Apprentice
Opcje

Jasne jak najbardziej to rozumiem :smiling-face: tylko jak człowiek podczas pierwszego zgłoszenia dowiaduje się, ze na ekranie nie widać żadnych nieprawidłowości, podczas drugiego telefonu Pan zauważa na zdjęciu 4 martwe piksele a w między czasie serwis urywa kontakt to można poczuć się troszkę zmieszanym.

0 Like