31-05-2020 12:16 AM — edytowano 31-05-2020 12:18 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam. W dniu dzisiejszym pojawił się problem z moim telewizorem, a konkretnie: nie mogę odtworzyć ani jednego filmu z przeglądarki internetowej z żadnej strony (cda, zalukaj itp). Próbowałam nawet na stronie YT i na niej jedynej pojawia się komunikat o wymaganej aktualizacji przeglądarki. Sprawdziłam więc aktualizację oprogramowania dla mojego tv, ale wszystko okazało się aktualne. Czy przeglądarkę aktualizuje się w innym miejscu ? Jak to zrobić ? Nie ukrywam, że dość często zdarza mi się oglądać filmy na necie i szkoda tracić taką możliwość ze względu na jakiś błąd z aktualizacją przeglądarki ? Rozmawiałam również na czacie Samsunga z ich konsultantem, ale stwierdził że strona jest nie kompatybilna z urządzeniem. Przecież to jakaś głupota żeby każda strona z filmami była nagle po 2,5 roku użytkowania nie kompatybilna. Ktoś może miał podobny problem i jest mi w stanie pomóc ? Dziwi mnie też fakt że znajomi mają starsze modele i inne marki i nigdy nie mieli żadnego problemu z odtwarzaniem filmów z Internetu. Pomóżcie !
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
31-05-2020 06:24 AM — edytowano 31-05-2020 08:15 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Agata_sb Czy zapoznałaś się z instrukcją obsługi ? Czy masz najnowszy firmware wer 1242 ? Czy był robiony reset Smart Hub ?
Przeczytaj przed użyciem funkcji Web Browser
Przeczytaj tę informację przed użyciem aplikacji WEB BROWSER.
● Aplikacja WEB BROWSER jest niezgodna z aplikacjami Java.
● Nie można pobierać plików. Przy próbie pobrania pliku wyświetlany jest komunikat o błędzie.
● Przeglądarka internetowa może nie mieć dostępu do niektórych stron internetowych.
● Odtwarzanie filmów w formacie Flash może być ograniczon
Handel elektroniczny (kupowanie produktów w Internecie) nie jest obsługiwany.
● W przypadku stron internetowych z możliwością przewijania taka operacja przewijania może
powodować zniekształcenia znaków.
● Formanty ActiveX nie są obsługiwane.
● W trybie Przegl. klaw. niektóre opcje są niedostępne. (Aby uaktywnić te opcje, należy przejść do
trybu Przegl. wskaźnikiem).
● Obsługiwana jest ograniczona liczba czcionek. Niektóre symbole i znaki mogą nie być prawidłowo
wyświetlane.
● Odpowiedź na polecenia pilota na ekranie może być opóźniona, jeśli aktualnie trwa ładowanie
strony internetowej.
● Operacje Kopiuj i Wklej nie są obsługiwane.
● Podczas pisania wiadomości e-mail lub wiadomości SMS niektóre funkcje (np. zmiana rozmiaru lub
koloru czcionek) mogą nie być dostępne.
● Ilość zakładek i rozmiar pliku dziennika, który można zapisać, są ograniczone.
● Maksymalna liczba jednocześnie otwartych okien różni się w zależności od warunków przeglądania i
modelu telewizora.
● Szybkość przeglądania sieci zależy od środowiska sieciowego.
● Filmy dostępne na stronie internetowej nie mogą być odtwarzane, gdy włączona jest funkcja PIP
(picture-in-picture).
● Jeśli opcja Zegar ( Ustawienia System Czas Zegar) nie została włączona, historia
przeglądania nie będzie zapisywana.
● Historia przeglądania jest zapisywana od najnowszych do najstarszych wpisów, a najstarsze wpisy są
zastępowane w pierwszej kolejności.
● W zależności od typów obsługiwanych kodeków wideo/audio może nie być możliwe odtwarzanie
niektórych plików wideo i audio HTML5.
● Treści wideo z usług przesyłania strumieniowego zoptymalizowanych pod kątem odtwarzania na
komputerze mogą nie być prawidłowo odtwarzane za pomocą naszej aplikacji WEB BROWSER.
31-05-2020 12:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak, mam aktualną wersję oprogramowania. Pytał o nią od razu Konsultant Samsunga. Reset również był robiony i dalej jest to samo. Strony chodzą jak zwykle tylko na żadnej z nich nie można odtworzyć filmu 😞
31-05-2020 12:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Agata_sb U mnie na modelach 2015 i 2019 roku strona CDA działa, ale nie sprawdzę, bo nie mam konta na tej stronie.
Nie ma możliwości aktualizacji samej przeglądarki.
31-05-2020 12:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@vdsl2 A są odpowiedniki w postaci aplikacji?
31-05-2020 01:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@PrzemekM Nigdy nie było czegoś takiego.
31-05-2020 01:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czyli gdzie może tkwić problem ? Czy najlepiej zadzwonić po serwis żeby przyjechali ?
31-05-2020 01:11 PM — edytowano 31-05-2020 01:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Agata_sb Już Ci podawałem, gdzie leży problem serwis Ci nie pomoże. Samsung nie odpowiada za działanie stron www.
W zależności od typów obsługiwanych kodeków wideo/audio może nie być możliwe odtwarzanie niektórych plików wideo i audio HTML5.
Treści wideo z usług przesyłania strumieniowego zoptymalizowanych pod kątem odtwarzania na
komputerze mogą nie być prawidłowo odtwarzane za pomocą naszej aplikacji WEB BROWSER
31-05-2020 01:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@vdsl2 Pytałem z ciekawosci, ponieważ nie mam tak nowoczesnego telewizora
31-05-2020 02:27 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W takim razie jest to dziwne, że do tej pory wszystko działało i z dnia na dzień już nie. A jeszcze dziwniejsze jest to, że na dużo starszych telewizorach nie ma problemu, a z telewizorem tej klasy jest. Szkoda że nie informują o tym przed zakupem. No, ale cóż szkoda gadać...

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »