Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE55557002 - zablokowany pilot

(Temat utworzony: 09-06-2018 08:50 PM)
3777 Wyświetlenia
myciander
Apprentice
Opcje

Mam problem z TV. Wygląda to tak jakby zablokował sie przycisk info na pilocie. 

Po przełączeniu programu po sekundzie pojawia się mała ramka z tytułem aktualnego programu itd, po chwili pojawia się duża ramka ze szczegółami i po nastepnej chwili ramka znika. Mija kilka sekund i sytuacja sie powtarza.

Baterie z pilota były wyjęte i sytuacja sie nie zmienia, do TV była podłączona kawiatura ale po rozłączeniu i wyjedziu odbiornika USB problem występuje nadal.

Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

0 Like
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odłącz od prądu na 15 minut i sprawdź. Można również przywrócić tv do ustawień fabrycznych i sprawdzić co się dzieje.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
myciander
Apprentice
Opcje

Odłączany już był i nie pomogło. Natomiast powrót do ustawień fabrycznych jest praktycznie niewykonalny, ponieważ cały czas włącza sie to okienko info i tak naprawdę niewiele można pilotem zrobić:/

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A pilot nie był przypadkiem zalany? I przez to daje zwarcie na przycisku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
myciander
Apprentice
Opcje

Pilot zalany raczej nie był a do tego sytaucja się powtarza nawet z wyciągniętymi bateriami. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co oznacza, że to nie pilot! Problem leży po stronie tv.
Sprawdź jakie możliwości masz dostępne na klawiszach na obudowie tv? Może tam uda się zrobić factory reset.

myciander
Apprentice
Opcje
Hmm. W tym modelu jedynym klawiszem na obudowie jest power, którym można włączyć zmianę kanału lub poruszać się po menu. I teraz problem wygląda tak, że o ile uda się wejść w opcje to Diagnostyka, przez którą robi się reset jest zaciemniona. Udało mi się zalogować na swoje konto Samsung ale nic więcej nie mogę zrobić. Zrobiłem reset Smart Hub ale nie pomogło.
0 Like
myciander
Apprentice
Opcje

OK. 

Wszystko działa.

Próbowałem naprawić wirtualnie bo nie ma mnie przy TV. Moja sprytna żona wyłączała nie ta wtyczkę z zasilania :face-with-tears-of-joy:

Dziękuje za pomoc i nie polecam mojej małżonki jako serwisu do czegokolwiek związanego z technologią:)

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Ach te kobiety :smileyvery-happy: Ważne, że się udało. :smileytongue:

0 Like