Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE50NU7092 czy ma bluetooth?

(Temat utworzony: 13-12-2018 11:59 AM)
9273 Wyświetlenia
C13ply
Explorer
Opcje

Witam,

jak w temacie. Zakupiłem w/w TV i mam pytanie, czy ten model obsługuje bluetooth?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@C13plyTen model nie ma bluetooth dopiero od numeru NU74XX. Możesz podłączyć przez usb/bluetooth myszkę czy klawiaturę.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@C13plyTen model nie ma bluetooth dopiero od numeru NU74XX. Możesz podłączyć przez usb/bluetooth myszkę czy klawiaturę.

C13ply
Explorer
Opcje

Rozumiem,

czytałem, że jest możliwość włączenia bluetooth z menu serwisowego. Czy w tym modelu ta opcja zadziała?

Jeżeli nie, to czy jest jakiś adapter bluetooth na USB, który można podłaćzyć do TV żeby korzystać z klawiatury i myszki?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@C13plyNie ma możliwość załączenia w menu serwisowym bo nie on modułu bluetooth a grzebanie w opcjach serwisowych powoduje utratę gwarancji. Możesz podłączyć dowolną myszkę czy klawiaturę przez usb/bluetooth jak jest w komplecie.

C13ply
Explorer
Opcje

@vdsl2  Rozumiem, 

chodzi mi o to, czy do USB, które jest w TV mogę podłączyć adapter bluetooth (czy jest takie urządzenie i fizycznie jest to możliwe) dzięki któremu połączę klawiaturę i mysz. Czy mogę korzystać jedynie ze sprzętu, który jest na USB?

https://allegro.pl/oferta/k800b-mini-klawiatura-bluetooth-laser-tv-pc-tablet-7445978017

https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowa-bluetooth-klawiatura-smart-tv-7485648038

takie coś znalazłem na Allegro, będzie działać pod moim TV?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@C13ply Te urządzenia które pokazałeś posiadają dongle, czyli komunikują ze swoim odbiornikiem. Takie modele powinny działać.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
C13ply
Explorer
Opcje
@Szewcu72 Dzięki za odpowiedź :smiling-face: trzeba kupić i przetestować :smiling-face: Czy to prawda, że klawiatury takie nie sa kompatybilne z YT na Smarcie?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@C13ply tak, YT nie lubi klawiatur, trzeba pilotem literka po literce. 😕

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.